Thomas Srámek van MHC Lelystad wint Vrijwilligerstrofee 2015

Thomas Srámek van MHC Lelystad heeft tijdens het 18e Hockeycongres in Utrecht de Vrijwilligerstrofee 2015 ontvangen uit handen van KNHB-bestuurslid Karin Pannekoek. Srámek (18) ‘ademt hockey en de vereniging’. Naast de trofee, een bronzen beeldje, ontvangt hij €5000 voor zijn club.

Srámek speelt in Jongens A1 en voert dit team ook aan. Daarnaast is hij trainer van 2 jeugdteams, volgt een opleiding tot hockeytrainer van de KNHB en heeft dit seizoen al 27 duels gefloten. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt hij de Lelystadse club ook met advieswerk; van de aanbesteding van het nieuwe veld tot de ontwikkeling van een nieuw broodje in de kantine, gezond én in de clubkleuren.

Zelf vindt Srámek zijn activiteiten de normaalste zaak van de wereld: ‘Ik ben al 10 jaar lid van de club en heb daar altijd met veel plezier gespeeld. Nu kan ik iets terug doen.’  Dit jaar behaalt hij – als alles goed gaat – zijn vwo-diploma. Een overvolle agenda, dus. Srámek: ‘Ik doe het gewoon.’

Bekijk hier het aankondigingsfilmpje van de uitreiking:

Vrijwilligerstrofee

De Vrijwilligerstrofee wordt beschikbaar gesteld door de ereleden van de KNHB en wordt elk jaar uitgereikt aan een vrijwilliger op een ander gebied. In 2015 stond de vrijwilliger in het jeugdbestuur centraal. Clubs kunnen hiervoor hun vrijwilliger nomineren.

Foto v.l.n.r: Karin Pannekoek, Thomas Srámek en KNHB-directeur Erik Gerritsen


Wat vind jij? Praat mee...