Traktatie na iedere wedstrijd bij jubilerend Hoogeveen

Het is het hele weekend feest in Hoogeveen. De club bestaat 50 jaar en het lustrumweekend is gisteravond afgetrapt met een trimmerstoernooi. Vandaag spelen alle jeugdteams thuis en speelt het huidige Heren 1 tegen de Heren 1’s van weleer. De dag wordt afgesloten met een lustrumfeest. Morgen is Hoogeveen echt jarig (de club is opgericht op 20 september). Ook dan worden alle wedstrijden thuis gespeeld. ’s Middag is er hockeytime. Iedereen die zich op dat moment op de club bevindt wordt gemixed en zal tegen elkaar spelen.

Deel je taart via Twitter of Instagram

Alle tegenstanders van Hoogeveen dit weekend opgelet: de Hoogeveense spelers trakteren vanwege het lustrum na iedere wedstrijd! Om een beetje te delen in de feestvreugde zouden we het leuk vinden als jullie het traktatiemoment tweeten of instagrammen. Dan delen wij de leukste foto via hockey.nl!

Competitie op zondag was taboe

Eigenlijk wordt er in Hoogeveen al 54 jaar gehockeyd. Sinds 1961 speelt een schoolelftal van een enthousiaste sportleraar van de lokale hbs mee in de schoolcompetitie. Als in 1965 een gezin met 3 kinderen verhuist naar Hoogeveen en daar gaat hockeyen met vriendjes en vriendinnetjes vonden het schoolteam en het familieteam elkaar. De Hoogeveense Hockeyclub was geboren. Er kwam bijna een voortijdig einde aan de club toen de hbs zich terugtrok omdat de competitie op zondag gespeeld ging worden; toen nog een taboe voor het christelijke Hoogeveen. De club was echter groot genoeg om te overleven zonder de steun van de school.


Wat vind jij? Praat mee...