Tranen bij afscheid 87-jarige hockeykeeper Wiel Hansen

Wiel Hansen stopt na meer dan vijftig jaar met keepen bij Apeldoorn. In competitieverband, want helemaal afscheid nemen van de sport kan hij niet. De 87-jarige doelman blijft trainen met een groepje veteranen die geen officiële wedstrijden meer spelen. Hockeyclub Apeldoorn organiseerde afgelopen zondag een groots afscheid voor hun clubicoon.

Volgens AMHC Apeldoorn is Hansen de oudste actieve hockeykeeper van Nederland. Tot afgelopen weekend. ‘Ik merk dat ieder jaar de spelers om me heen jonger worden’, legt Hansen met gevoel voor humor uit. ‘Ik wil plaatsmaken voor de jeugd.’

Met die talentvolle keepertjes heeft Hansen een bijzondere band. Ieder jaar rijkt hij de Wiel Hansen-bokaal uit aan de Keeper van het Jaar. In het derde kwart van zijn afscheidswedstrijd tegen ‘rivaal’ Ares, werd nu Hansen zelf geëerd door de keepers uit de jeugd. ‘Toen werd ik emotioneel. Ik dacht: ik houd mij stoer, maar dit was de druppel die de emmer deed overlopen.


5 Reacties

 1. jack-jacobs

  Mooi!

 2. rutgermeijnen

  Fantastisch!!! 👍😊🏑

 3. Eelco Houwink

  Gelukkig kan hij zijn hockeycarriëre bij NHC60 gwoon vervolgen. Met de vele, vele L- en LX veteranen die clubloos zijn nu de KNHB hun categorie zonder aanleiding heeft opgedoekt.

  1. astridv

   Er zijn toch nog steeeds Masters ook bij de mannen?

  2. Eelco Houwink

   Zeker, maar dat is de categorie 50/55+


Wat vind jij? Praat mee...