Trots HC Feijenoord viert eerste lustrum

HC Feijenoord viert zaterdag 10 oktober het 5-jarige lustrum. De jonge, multiculturele club in Rotterdam-Zuid is trots op wat er in die 5 jaar is bereikt. De club groeide naar ruim 300 leden en beschikt inmiddels over een eigen kunstgrasveld. Er wordt zaterdag onder andere een foto gemaakt met alle leden erop en er is een ‘grande parade’, waarin alle teams van HC Feijenoord zich aan het publiek voorstellen.

HC Feijenoord bracht deze week het jubileum onder de aandacht met deze Facebook-post: ‘Zaterdag bestaan we 5 jaar. 5 JAAR! En ja, we zijn trots. Op ons eigen veld midden in Rotterdam Zuid. Op ons clubhuis(je). En vooral op de meer dan 300 enthousiaste leden! Wie had dat op 10-10-2010 durven dromen toen Burgemeester Aboutaleb de toen nog rondzwervende Hockeyclub Feijenoord officieel opende.’

Nomadenbestaan

De eerste jaren leidde HC Feijenoord een nomadenbestaan: er werd op zeven verschillende plekken getraind en de wedstrijden werden gespeeld bij Leonidas. Sinds 2014 beschikt de club over een eigen kunstgrasveld voor de inmiddels ruim 300 leden. Het merendeel daarvan is jeugd, maar sinds dit seizoen speelt de club voor het eerst ook met twee seniorenteams mee in de competitie.

All Stars team

Zaterdag staat er naast de Grande Parade en de groepsfoto nog meer op de agenda. Ondanks het feit dat de club nog maar kort bestaat, wordt er een wedstrijd gespeeld met een heus HC Feijenoord All Stars team. Ook wordt er samen gegeten en is er het allereerste optreden van de HC Feijenoord clubhuisband.


Wat vind jij? Praat mee...