Twinningsuccessen op Kampong, HOD en AthenA

Terwijl Nederland rood, geel en bruin kleurde in de herfst, kwamen delegaties vanuit Polen, Bulgarije en Tsjechië deze kant op om kennis en ervaring op te doen bij hun Nederlandse twinningpartners. Dit alles in het kader van het EHF-KNHB development traject, waarbij negen Europese hockeyontwikkelingslanden gekoppeld worden aan sterke Nederlandse verenigingen. Recent ontvingen AthenA, Kampong en HOD ook een buitenlandse delegatie.

AthenA / Bulgarije

AthenA kreeg een groep Bulgaarse spelers en hun coaches over de vloer, die zich vol overgave lieten onderdompelen in het Amsterdamse verenigingsleven. De buitenlandse coaches hielpen mee in trainingen, analyseerden wedstrijden en voerden gesprekken met hun collega-coaches. De jeugdspelers trainden mee en leerden ook aanmoedigen op z’n Nederlands. ‘Hiep hiep Athena’, klonk het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in de Watergraafsmeer. Na vijf dagen keerden de Bulgaren huiswaarts met een rugzak vol ervaringen, kennis en nieuwe vriendschappen, die de basis gaan vormen voor de toekomstige samenwerking tussen de Bulgaarse Hockey Federatie en AthenA.

Kampong / Polen

Polen kwam op hetzelfde moment met hun nationale teams onder 16 jaar richting Kampong voor een intensieve hockeydriedaagse. Op Sportpark Maarschalkerweerd trainden dnationale jeugdselecties onder de bezielende leiding van Kampong-trainers en oefenden later in de week tegen respectievelijk JB1 en MB1. De Poolse bezoekers hielpen op woensdagmiddag een handje bij de trainingen van de Kampong jongste jeugd. 

 

 

HOD / Tsjechië

De dalende temperaturen in Brabant werden ruimschoots gecompenseerd werden door de warme gastvrijheid van de vrijwilligers van HOD.  De Tjechische delegatie werd drie dagen lang ondergedompeld in alle aspecten van het Valkenswaardse verenigingsleven. Meteen werden er plannen gesmeed voor een twinningbezoek van HOD aan Tjechië volgend jaar. In de komende weken wordt hard gewerkt aan het Tjechische hockey development plan, waarin een duidelijke structuur wordt opgezet en de trainers, opleiders en vrijwilligers van HOD een belangrijke rol gaan spelen.

KNHB blij met twinningsucces

KNHB-programmamanager Gabrielle van Doorn: ‘Geweldig hoe de Nederlandse verenigingen deze rol oppikken. Gastvrij, behulpzaam, begripvol maar ook zeer gepassioneerd en gedreven deelden Kampong, Athena en HOD de laatste twee weken hun kennis en ervaring met hun Europese twinningpartner. Dit past fantastisch in ons gezamenlijk streven om mét onze verenigingen een positief maatschappelijke impact te maken in binnen- en buitenland en om onze sport als wereldsport te blijven neerzetten.’

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...