De veterinnen van HBR: van huisvrouwen naar DiVA’s

Een echte hockeyfamilie zijn ze niet, maar de DiVA’s van Berkel en Rodenrijs (HBR) zijn wel een mooie voortzetter van een lange veterinnentraditie bij de club onder de rook van Rotterdam.

huisvrouwen team HBR

Een van de eerste huisvrouwenteams van HBR

 

Stofdoek-hanterende hockeysters

De vrij jonge vereniging HBR werd opgericht in 1975 en heeft al sinds 1979 een Veterinnenteam. Hoewel we hier nagenoeg in de – toch wel – geëmancipeerde jaren ’80 zitten, werd het team destijds nog ‘Huisvrouwenteam’ genoemd. Zelfs begin jaren ’90 heet de veterinnenrubriek in het clubblad – weliswaar enigszins spottend – het ‘Stofdoekpraatje’.

De stofdoek-hanterende hockeysters spelen tot op de dag van vandaag in de dinsdagcompetitie. Er ontstond echter onder de Berkelse veterinnen ook de behoefte om op zondag te spelen. Met de komst van de DiVA’s werd meteen het hardnekkige  stofdoekimago afgeworpen.

Diva's HBR

De DiVA’s bijna onherkenbaar in officieel tenue

 

Knalroze, wijn en verkleedpartijen

De DiVA’s leerden elkaar 6 jaar geleden kennen en hebben hun naam losjes gebaseerd op ‘Dames Veteranen A’. Gehuld in knalroze en met een opvallende voorliefde voor wijn, borrels en feesten vormen de DiVA’s een van de meest kleurrijke teams van Berkel en Rodenrijs. Ze doen graag mee aan thematoernooien en vallen geregeld in de prijzen met hun outfits. De dames gaan zelfs samen op wintersport en suizen dan, uiteraard gehuld in roze, als ware diva’s de berg af.

Berkel en rodenrijs

De DiVA’s op het Vive la France toernooi


Wat vind jij? Praat mee...