Fotoserie verlaten clubs: Purmerend en meeuwen bij Alkmaar

Kriskras trekken onze fotografen door het land om de pijnlijke aanblik van de lege velden en de uitgestorven complexen voor de eeuwigheid vast te leggen. Deze keer is het de beurt aan Bart Scheulderman. Hij komt nog best wat leven tegen bij Alkmaar en bezoekt ook Purmerend.

Tip: klik op een foto om hem in groter formaat te bekijken.

Alkmaar

Nu de velden verplicht leeg moeten blijven, is Ruud Barsingerhorn, de uitbater van Alkmaar, de enige persoon die op de club rondloopt. Liever zou hij zien dat er gehockeyd wordt, maar nu dat voorlopig niet mag, gebruikt hij deze periode op een andere manier: door allerlei klusjes in het clubhuis te doen.

Wachtend op de bezoekers die voorlopig niet meer komen, ligt de tribune van Alkmaar er nog altijd mooi bij. Het is alweer meer dan drie weken geleden dat er voor het laatst iemand op zat.

Bij gebrek aan mensen neemt moeder natuur het over. Op een zonovergoten lentedag wordt het lege veld van Alkmaar bewoond door meeuwen.

Binnen ziet het gezellige clubhuis er nog uit alsof er ieder moment een team hockeyers vrolijk kan binnenwandelen.

Ook in de barre tijden van het coronavirus zorgen de sticks aan de muren voor wat vrolijkheid.

Op de club gebeurt voorlopig niets, op de weg en op het fietspad gaat het leven heel voorzichtig door. Hier komt er een fietser voorbij, die een blik werpt op het uitgestorven complex.

Doordat de velden recent gereinigd zijn, liggen ze er bij als een biljartlaken.

Purmerend

 

De aanblik op Purmerend kenmerkt zich vooral door wat nu zo typerend is voor iedere hockeyvereniging: een dicht hek.

Bekijk in deze serie ook:

Klik op de foto om de fotoserie van Weesp, HBS, Gooische en Bloemendaal te openen. Foto: Koen Suyk

 

Klik op de foto om de fotoserie van Rapid en De Hoeksche Waard te openen. Foto: Willem Vernes


2 Reacties

  1. rutgermeijnen

    HVA ligt er helemaal verlaten bij in dit Lustrum jaar. Met 100 jaar de oudste club van Noord moeten zij helaas alle lustrumactiviteiten afzeggen ...........😢

  2. Eelco Houwink

    Zuur, zuur. Maar wat te denken van de Meeuwen-fans die nu moeten pruimen dat de meeuwen in Alkmaar meer aandacht krijgen dan hun club ?


Wat vind jij? Praat mee...