Verlaten clubs (slot): De Terriërs en Spaarndam

Kriskras trekken onze fotografen het land door om de pijnlijke aanblik van de lege velden en de uitgestorven complexen vast te leggen. Vandaag de foto’s van Bart Scheulderman. In Noord-Holland bezoekt hij de clubs De Terriërs en Spaarndam.

Omdat vanaf woensdag de velden van hockeyverenigingen weer bespeeld mogen worden door hockeyende kinderen, is dit de laatste aflevering van de serie Verlaten clubs.

De Terriërs

Hoe fraai het complex er ook bij ligt, het mooiste aan De Terriërs blijft toch de naam. Hij verwijst naar de strijdlustigheid en vasthoudendheid van één van de oprichters, Joop Brink.

Een kat zorgt op het complex voor enig leven.

De entreepoort van De Terriërs mag er zijn.

 

 

Spaarndam

In 2009 is Spaarndam door een groep enthousiaste ouders opgericht. Aanvankelijk werd er vooral zaalhockey gespeeld met een aantal trimmers. In 2013 kwam Spaarndam voor het eerst uit in de competitie van de KNHB. Er was nog geen veld, thuiswedstrijden werden uit gespeeld. Sinds september 2014 speelt Spaanrdam op een eigen veld.

 

 

 

 


5 Reacties

 1. gelderlander

  Flauw item , heb je niets anders te doen ?

  1. lvabr

   Kom anders met ideeën voor nieuwe topics ;). Dat is nuttiger dan deze bijdrage. Los daarvan hoef je dit item niet te lezen hè.. je kan hem overslaan.

 2. paulienschous

  Jammer dat je er toch de tijd voor hebt genomen om (negatief) te reageren. Velen zullen het jammer vinden dat hun club (nog) niet aan de beurt is gekomen.

 3. WimT

  Je kunt aan de kwaliteit van deze journalistiek zien dat het ook leeg en stil is op de redactie van Hockey.nl ...

  1. Eelco Houwink

   Hou op man. Vele zitten met dat desolate gevoel binnen. Dan helpt alles wat je leest. Al gaat het over het merk hangslot dat op de deur zit - dat maakt jou toch geen zier uit als grote vent


Wat vind jij? Praat mee...