Verven en netten vervangen: FIT sloot het jaar af met de KlusJeFIT-dag

In de serie ‘Zomerstop’ aandacht voor het leven op clubs in de hockeyloze zomer. In deze aflevering hockeyvereniging FIT uit Amsterdam. Zondag 16 juli sloot de onderhoudsploeg het seizoen traditioneel af met de ‘KlusJeFIT’-dag. Organiseert jouw club ook opvallende activiteiten tijdens de zomerstop? Mail naar redactie@hockey.nl.

‘Schroeven zijn aangedraaid, de muren hebben een ander kleurtje gekregen, de doelnetten zijn vervangen, de vlaggenmasten zijn rechtgezet, het dak is geïnspecteerd, oude sponsorborden zijn weggehaald, nieuwe sponsorbonden zijn neergezet en scheef liggende tegels zijn recht gelegd’, somt bestuurslid accommodatie Tjibbe Dijk op. En zo kan hij nog wel even doorgaan.

Taken waren er weer genoeg op de KlusJeFIT-dag, de traditionele afsluiting van de onderhoudsploeg van het seizoen, voordat de deur wekenlang op slot gaat en het leven op hockeyvereniging FIT tot stilstand komt. Onder leiding van Dijk werd het complex in topconditie achtergelaten. Voordat straks in augustus de boel weer van het slot wordt gehaald en het leven op de club weer doorgaat alsof het nooit heeft stilgelegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMHC FIT (@amhc_fit)

Tussen het klussen door lunchen we gezellig samen. En we sluiten de dag vaak af met een biertje

De klusjes van zondag 16 juli waren op papier misschien niet de allerleukste, maar toch werden ze weer zonder te mopperen opgepakt door veertien enthousiaste leden van de onderhoudsploeg, bestaand uit ouders die hun verplichte vrijwilligerstaken uitvoeren. De één kreeg een kwast in zijn handen geduwd. De ander klom het dak op.

‘De één is natuurlijk wat handiger dan de ander. Maar dat maakt niets uit. Er zijn op dit soort dagen allerlei soorten klussen die moeten worden uitgevoerd’, vertelt het bestuurslid accommodatie, voor wie het altijd weer een feest is om te zien dat er zoveel leden zijn die de handen uit de mouwen steken. ‘Behalve dat er gewerkt wordt, is de KlusJeFIT-dag natuurlijk vooral ook heel gezellig. Ouders leren elkaar beter kennen en dat zorgt voor binding op de club. Tussen het klussen door lunchen we gezellig samen. En we sluiten de dag vaak af met een biertje.’

Naast gezelligheid levert de KlusJeFIT-dag ook geld op. Of beter gezegd: het bespaart de club geld. Dijk vertelt dat hij heeft berekend hoeveel precies. Als de club het onderhoud zou uitbesteden zou dat normaal gesproken 20.000 tot 30.000 euro per jaar kosten. Nu gemiddeld zo’n 5000 euro per jaar.

Het clubhuis van FIT wordt op de KlusJeFIT-dag onder handen genomen.

Nieuw ontwerp voor het clubhuis

Hoogtepunt van de KlusJeFIT-dag was deze keer het opknappen van de binnenkant van het clubhuis, dat is gebouwd in 1979. Een industrieel ontwerper, lid van FIT, heeft een nieuwe interieur ontworpen. De onderhoudsploeg heeft op 16 juli de muren geverfd en de banken anders neergezet. Straks in de herfstvakantie wordt de bar onder handen genomen.

Dijk: ‘Ik ben blij dat we alle klusjes weer op tijd af hebben gekregen. Dat geeft mij een goed gevoel. Ik kan nu met een gerust hart op vakantie gaan, haha.’


1 Reactie

  1. Eelco Houwink

    Ik moet zeggen dat het ontwerp van de speciale “industrieel ontwerper” er niet echt bijzonder (ergonomisch) uitziet - in elk geval niet iets waar je na een training of wedstrijd echt fitter van wordt. Het lijkt er zelfs op dat hij zich bij het ontwerp door tuincentra van het meer voordelige soort (danwel de kringloop…) heeft laten inspireren.


Wat vind jij? Praat mee...