Veteranen van Xenios spelen tegen Spaanse oud-internationals

Een gelegenheidsteam van veteranen en trimmers van hockeyclub Xenios speelden van 25 t/m 27 september een heel bijzonder internationaal veteranentoernooi in Gijon. De mannen, die elkaar niet eens allemaal kenden en zeker niet wisten wat ze te wachten stond, zijn trots op het behalen van een mooie derde plaats in de zonnige Spaanse badplaats.

Spannende shoot-out

De Xenioten kregen de derde plek niet in de schoot geworpen. Vooral de wedstrijd tegen RS Tenis uit Santander, dat met een aantal oud-internationals meedeed, viel ze zwaar. Maar de heren hebben gestreden voor wat ze waard waren en wisten via een spannende shoot-out op de laatste dag van het toernooi, te voorkomen dat ze als vierde en laatste zouden eindigen. De welverdiende derde prijs is inmiddels te bewonderen in de prijzenkast van Xenios.

Amsterdam en Gijon

Het toernooi werd georganiseerd door de hockeytak van Real Grupo de Culture Covadonga, een spaanse omnivereniging met meer dan 30.000 leden. Xenios hoopt dat het toernooi het contact tussen de club uit Amsterdam en Gijon zal bevorderen.

 


Wat vind jij? Praat mee...