Voorbereidingstoernooien A- en B-jeugd op Schaerweijde en Push

Afgelopen weekend ontvingen Push en Schaerweijde een groot deel van de landelijke A- en B-jeugd voor een voorbereidingstoernooi. Pinoké JA1, HGC MA1, Nijmegen JB1 en SCHC MB1 gingen er met de Push Hockey Trophy vandoor. Op Schaerweijde werd het Valkentoernooi gewonnen door Kampong JA1 en HDM MA1.

Met name de finale-wedstrijd van SCHC MB1 was erg spannend, laat Bob Smits van Stichtse weten. Het deelnemersveld was met Push, Pinoké, SCHC, OZ, Den Bosch, Bloemendaal, Rotterdam en Braxgata volgens hem bijzonder sterk. “In de finale moest SCHC MB1 het opnemen tegen Bloemendaal. Na een 1-0 achterstand werd er een tandje bijgezet, wat resulteerde in een gelijke stand 1-1. Het einde van de wedstrijd naderde. Nog één aanval kon worden ingezet. Twee seconden voor tijd werd de winnende goal gescoord en was MB1 winnaar van de Push hockey Trophy.” Ook Pinoké JA1, HGC MA1 en Nijmegen JB1 mochten zich winnaar van de Push Hockey Trophy noemen.

Valkentoernooi

Op Schaerweijde vond de zesde editie van het Valkentoernooi plaats. Het toernooi voor A-teams heeft als doelstelling ‘de beste voorbereiding op het seizoen’ te zijn. Daarom was er veel aandacht voor onder andere voorbereiding en nabespreking, arbitrage, lichaam en voeding. Bij de meisjes ging HDM met de kampioensbeker naar huis, tweede werd Union, Zwolle werd derde. Bij de jongens streek Kampong met de hoogste eer, tweede werd HDM. Nijmegen behaalde de derde plaats.