Lot verhuisplan B ligt in handen van leden Overbos

De bouw van het nieuwe clubhuis van Overbos heeft flink wat voeten in de aarde. Het beoogde plan kan niet doorgaan, daarom is de Beverwijkse club overgeschakeld op plan B. Binnenkort beslissen de leden van Overbos over het lot van het alternatieve plan. ‘Er is altijd een mogelijkheid dat de leden nee zeggen, maar ikzelf ben optimistisch gestemd’, zegt voorzitter Roy Breurken.

In het geval van Overbos is het geen overbodige luxe om te beschikken over een lange adem. ‘Dit project heeft een hele historie’, zegt Breurken. Het begon allemaal met een aanvraag bij de gemeente Beverwijk voor een vierde veld, alweer zo’n tien jaar geleden.

Vierde veld

Door het groeiende ledenaantal met name bij de jeugd wilde Overbos de eigen accommodatie uitbreiden met een vierde veld. Omdat de club aan het Park Overbos grenst, stuitte de plannen voor een extra veld op weerstand. Vervolgens ging Overbos met de sportverenigingen van het nabijgelegen Sportpark Adrichem om tafel zitten en kwam het plan naar voren dat Overbos zou gaan verhuizen naar dat sportpark.

De eerste stap was de aanleg van een veld dat werd omgedoopt tot hoofdveld van Overbos. ‘Het is ons eerste waterveld en het zou raar zijn als we onze Dames 1 en Heren 1 daarop niet laten spelen’, zegt Breurken, die de gevolgen van deze beslissing wel voelt in de clubkas.

In de nabijheid

‘We kunnen de lichtmasten zien en het veld is maar een paar minuten lopen van ons clubhuis, maar de mensen verlaten wel ons complex als ze naar de wedstrijd willen kijken. Op de club is er dan niet veel te doen. In de rust komen ze ook niet allemaal terug voor een kop koffie, maar na afloop zijn veel mensen ook meteen naar huis. Dat betekent omzetverlies. Als vereniging wil je alles in de nabijheid’, zegt Breurken, die deze wens na de verhuizing in vervulling zou zien gaan.

Het nieuwe vierde hockeyveld nadert voltooiing!
lees meer via: https://bhcoverbos.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=2484

Geplaatst door BHC Overbos op Vrijdag 15 februari 2019

In de plannen ligt het nieuwe clubhuis van Overbos pal naast het Poppodium Beverwijk. Dat stuitte op bezwaren van de eigenaren. Opnieuw ging de hockeyclub om de tafel, dit keer met de gemeente en het Poppodium. En opnieuw werd een oplossing gevonden: Overbos zou het Poppodium kopen om vervolgens het pand te slopen en het clubhuis op die plek te bouwen. De gemeente ging akkoord met dit scenario en ook de leden van de club gaven groen licht voor de aankoop.

Argumenten

‘Het scheelde tijd, want door de aankoop hadden we niet meer te maken met bezwaren. Bovendien kregen we hierdoor meer ruimte, ruimte ook voor de aanleg van een oefenveld dat we graag wilden’, legt Breurken uit.

Alles leek in kannen en kruiken, maar er kwam toch een kink in de kabel. Eind 2020 meldde de eigenaar van het Poppodium een andere koper te hebben voor het pand. ‘Hij vroeg: willen jullie nog kopen? We hadden op dat moment nog geen overeenkomst met de gemeente. Hij heeft het toen aan iemand anders verkocht.’

Overschakelen op plan B

Voor de zoveelste keer moest Overbos schakelen. Breurken: ‘We zijn altijd van twee scenario’s uitgegaan. We hebben plan B uit de kast getrokken. Het verschil is dat we het Poppodium nu niet kopen en we willen nog steeds het oefenveldje, waarin in dit scenario eigenlijk geen plaats voor is.’

In dit ‘oude’ scenario komt het clubhuis van Overbos op de parkeerplaats pal naast het pand van het Poppodium. Naast het hoofdveld dat er al ligt, wordt een voetbalveld opgeofferd ten faveure van een hockeyveld, blijft een veld op de oude locatie liggen en komt er een veld op een gedeeltelijk gedempte vijver.

Veld op vijver

Over dat laatste veld ontstond ook enige discussie. ‘Voordat de vijver werd aangelegd, lag daar een hockeyveld. De Beverwijkers zijn de vijver gewend, ze vissen en lopen daar rond. Ze werden boos omdat ze niet wisten wat ze er voor terugkregen. Op de oude locatie komt meer groenvoorziening, want twee van onze velden verdwijnen en die ruimte wordt teruggeven aan het park.’

Het tweede scenario wordt deze maand aan de leden voorgelegd met de vraag of het traject moet worden voortgezet. Zodra de leden van Overbos akkoord gaan, wordt het traject van de vergunningsaanvraag opgestart. De nieuwe eigenaar van het pand van het Poppodium kan in die fase bezwaar maken, waardoor de uitvoering van de plannen wordt vertraagd.

Thermometer

‘Door de corona kan je niet echt de thermometer in de club steken. Dat maakt het lastig. Leden zullen verbaasd zijn, zij waren uitgegaan van de aankoop van het Poppodium. Nu dat niet doorgaat, kunnen ze ook kunnen: we zijn er zo lang mee bezig, we kunnen beter blijven zitten. De mogelijkheid dat leden nee zeggen is er altijd, maar ikzelf ben optimistisch gestemd, want afgelopen juli zagen de leden wel de voordelen van dit scenario. Uiteindelijk hopen we eind 2022 op de nieuwe locatie te zitten.’


Wat vind jij? Praat mee...