Vrijwilliger-OK helpt verenigingen bij screening personeel

Bij de verenigingen staan de zomermaanden bol van wisselingen. Vrijwilligers worden gevraagd of bieden zich aan. Vacatures voor trainers en coaches staan open en teams zijn op zoek naar versterking of aanvulling. Het is alleen niet altijd even makkelijk om de beste mensen op de juiste plek te krijgen. Hoe test je de competentie van een jeugdtrainer? En hoe weet je dat de beoogde penningmeester betrouwbaar is?

KNHB en Vrijwilliger-OK werken samen

De KNHB is een samenwerking aangegaan met Vrijwilliger-OK. Zij helpen verenigingen bij het screenen van vrijwilligers en betaald personeel. Soms wordt de moeite die het kost om bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent het Gedrag te verkrijgen onderschat. Met de samenwerking wil de KNHB haar verenigingen ondersteunen bij het checken van referenties, het aanvragen van een VOG en de eventuele diepere screening met vragen en gedragscode van hockeyvrijwilligers. En op deze manier bijdragen aan een klimaat waarin transparantie en openheid over deze onderwerpen vanzelfsprekend zijn en blijven. Uiteraard kunnen verenigingen dat ook zelf doen.

Als je nu voor een groot aantal wisselingen staat en je kunt als vereniging hulp gebruiken bij het aannemen van nieuw personeel, dan kun je vanaf vandaag in LISA aan de slag. Mocht je vragen hebben schroom dan niet om contact op te nemen met Chantal Mies van de KNHB, 030 751 34 12 of chantal.mies@knhb.nl.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen de KNHB en Vrijwilliger-OK? Lees dan verder op de site van de KNHB.


Wat vind jij? Praat mee...