Wageningen laat jeugdspeelsters al vroeg wennen

Het 2e seizoen van Jong Wageningen zit er op. De Gelderse club laat talentvolle speelsters uit de MC1, MB1 en MA1 samen trainen en enkele wedstrijden spelen per seizoen. Deze duels worden gespeeld tegen Eerste Klasse-teams zoals Deventer, Amersfoort, Ede, HCM en Beuningen.

Wageningen staat in de regio bekend om een goed opleidingsplan waarin talentvolle jeugdspeelsters al vroeg de kans krijgen om mee te spelen met hogere teams. Doordat men er voor kiest om vanaf de C-lijn veelal dezelfde spelwijze te hanteren, maakt dit het meespelen met hogere teams gemakkelijker.

Ook het spelen in een samengesteld team zoals Jong Wageningen maakt dat speelsters elkaar eenvoudig kunnen vinden. Doelstelling van dit concept is om jeugdige speelsters te laten wennen aan het vaak meer fysieke spel dat gespeeld wordt in het seniorenhockey. Het samengestelde team traint 1 keer in de week naast de reguliere trainingen van de teams waar de speelsters voor uitkomen.

Wedstrijden worden doordeweeks gespeeld, in de winterstop of na afloop van de reguliere competitie. Het betreft een open selectie. Dat betekent dat er gedurende het seizoen speelsters afvallen of bijkomen. Er wordt getraind met een groep van ongeveer 20 speelsters, de wedstrijdgroep bestaat uit ongeveer 16 speelsters en wordt per wedstrijd samengesteld door Arnoud Boersma.

Komend seizoen wil Wageningen weer graag de strijd aan gaan tegen gelijkwaardige teams uit de Eerste Klasse en zoekt dus naar tegenstanders. Eveneens komt Wageningen graag in contact met andere verenigingen die interesse hebben dit concept ook te implementeren.


Wat vind jij? Praat mee...