Warming-up-programma altijd bij de hand

Is de spierpijn al over na dit mooie competitieweekend? Een goede warming-up kan spierpijn en blessures voorkomen. De KNHB heeft een warming-up-programma ontwikkeld speciaal voor hockeyers. Het programma is opgezet in samenwerking met VeiligheidNL, Interpolis en verschillende kinder- en sportfysiotherapeuten. 

Zelf samenstellen

Via de website en de bijbehorende app kan iedereen zelf een warming-up samenstellen op basis van niveau, soort team, etc. Handig om mee te nemen naar een training of wedstrijd. Het programma biedt oefeningen om veilig en met plezier te kunnen hockeyen.  Volg het programma via www.hockey.warming-up.nl of download de app gratis in de App Store of via Google Play.

Bijscholing – bijeenkomsten

De KNHB organiseert in het kader van de warming-up en blessurepreventie bijeenkomsten voor trainers, coaches van (jeugd) teams, technisch managers, looptrainers, fysiotherapeuten en andere geïnteresseerden.

  • Maandag 5 oktober 2015  – Valkenhuizen Arnhem
  • Woensdag 7 oktober 2015- Hockeyvereniging Assen
  • Woensdag 14 oktober 2015 – Huis van de Sport te Nieuwegein
  • Maandag 19 oktober 2015 – BHV Push te Breda

Kijk op de website van de KNHB voor meer informatie.

Video

Schermafbeelding 2015-08-26 om 15.31.02

 

Nieuw seizoen

Maak je al gebruik van het warming-up-programma? Vergeet dan niet de app te resetten (via de button ‘reset’) voor een nieuw schema aan het begin van het seizoen.

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...