HC Wateringse Veld verhuist voor extra velden

Hockeyclub Wateringse Veld (HCWV) verhuist naar een nieuw complex met 2 nieuwe zand ingestrooide velden en een waterveld. Met deze verhuizing naar ‘de buurman’ om de hoek, het oude complex van voetbalvereniging Celeritas, kan de jonge Haagse club weer verder groeien. In de toekomst is er nu zelfs ruimte voor nog een veld, mocht dat nodig zijn.

Donderdag 16 juni rolden de Haagse wethouder van Sport Rabin Baldewsingh, clubvoorzitter Marcel Lepelaar en tientallen jonge hockeyers de eerste rol kunstgras voor het waterveld uit. Daarmee is de aanleg officieel gestart. Baldewsingh prees de samenwerking tussen de club en de gemeente: ‘Door jullie passie, energie en creativiteit zijn we tot deze geweldige oplossing op deze goede plek voor de wijk gekomen.’

Clubhuis en kinderopvang

Er komt ook een nieuwe accommodatie. De bouw hiervan begint in augustus. Het clubgebouw wordt een multifunctioneel gebouw waarin ook de kinderopvang van 2Samen een belangrijk onderdeel wordt. Hierdoor wordt het sportcomplex straks 7 dagen in de week, zowel overdag als in de avond gebruikt.

Volgens planning is de nieuwbouw klaar in de zomer van 2017 en tot die tijd zal er gebruik worden gemaakt van tijdelijke voorzieningen. De velden zullen al eerder klaar zijn.


Wat vind jij? Praat mee...