Dit weekend kom je van je hockeyspullen af

Scheenbeschermers, schoenen of een stick over? Of juist op zoek naar tweedehands spullen? Komende zaterdag, 3 september, kan er naar hartelust gehandeld worden. Dus weldoeners en koopjesjagers opgelet! Op verschillende plekken in het land zijn er initiatieven. De opbrengsten gaan de grens over of blijven dichtbij huis, maar komen altijd goed terecht. 

Van Voordaan naar Kenia

Voordaan uit Groenekan zamelt kleding en materiaal in voor het Kenya Hockey Youth Development Program. In 2014 startte dit programma om kinderen uit sloppenwijken wekelijks de kans te geven om even te ‘schitteren’. Lekker spelen met elkaar en aandacht krijgen van de hockeytrainers. Ze startten met 8 kinderen, 6 hockeysticks en 3 ballen. Inmiddels spelen er soms wel 100 kids!

Voordaan is voor dit doel op zoek naar alle shirts, broeken, rokjes, schoenen en sticks die te klein zijn of aan vervanging toe. Zolang het niet kapot is en bij voorkeur gewassen. De Rabobank verzorgt het vervoer van Voordaan naar Kenia.

De kleding kan worden ingeleverd bij Voordaan. In het clubhuis staat een speciale bak om de spullen te droppen:

  • Zaterdag 3 en 10 september : 8.30-13.00 uur
  • Zondag 11 en 18 september : 9.00-13.00 uur

Clubhuis voor De Warande

De Warande is aan het sparen voor een nieuw clubhuis met de ‘Actie 50K’. Daarnaast betekent het begin van een nieuw seizoen dat er weer nieuwe sportkleding moet worden aangeschaft ter vervanging van de te kleine of kapotte schoenen, tenues, etc. Bij De Warande slaan ze 2 vliegen in 1 klap met een tweedehands tenue- en sportkledingbeurs. De spullen kunnen worden ingeleverd en van elk verkocht item gaat er €2,50 in de pot voor het nieuwe clubhuis.

Kleding inleveren kan zaterdagochtend van 8.30 tot 10.00. De beurs is geopend op zaterdag 3 en 10 september van 10.00 tot 14.00 uur.  Meer info op de website van De Warande.

HC Wateringse Veld

Zaterdag 3 september van 9 tot 11 organiseert HC Wateringse Veld een 2e hands-hockeykleding-ruilbeurs. Wie van z’n spul af wil, of juist op zoek is, is welkom. Meer informatie op de Facebookpagina van HCWV.

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...