De Spelregelvraag: een vrije bal of ook een kaart?

De Olympische Spelen kruipen dichterbij. Het aantal dagen tot Tokio is bijna op een hand te tellen. We kunnen dan ook niet anders dan een internationaal spelregel-fragment te tonen.

We zien beelden van een ontmoeting tussen India en Duitsland in de finaleronde van de Hockey World League uit 2017. En laten we zeggen dat de Duitse aanvaller Christopher Rühr ietwat enthousiast het duel ingaat met tegenstander Manpreet Singh. Wat zou jij beslissen in deze situatie? Geef je alleen een vrije bal? Of komt er ook een kaart aan te pas? Zo, ja welke kleur?

We zijn benieuwd naar jullie antwoorden, maar met name naar de argumenten achter het antwoord.

 

 


14 Reacties

 1. flyingdutch

  Hier hoort zeker een kaart bij. Persoonlijk vind ik groen genoeg, maar ik denk dat het 'goede antwoord' een gele kaart is.

  1. SanderE

   Dit is gewoon vol met opzet. Dus geel. Groen lijkt mij wat te licht.

 2. Mark Bouwman

  Dit is wel een kaartje....😊. Maar goed, Ruhr begrijpt wel dat het niet handig is om Manpreet naar binnen te laten versnellen.

 3. martijn-meima

  In de slow motion lijkt het alsof hij totaal niet voor de bal gaat, maar richt op de benen. Daarna haalt hij de stick ook nog omhoog. Donkergeel?

 4. rowin-bout

  Geel!

 5. sylviavanlaer

  Zwaar rood. Opzettelijk blessure toebrengen zonder de bal te willen ca te kunnen spelen. Alless duidt op opzettelijkheid! Veld af!

 6. magnus-querqus

  Geel 10

 7. kasparstevens

  Geel 10, geen intentie te blesseren, vlak voor 23m bewust doorbraak te voorkomen. Collega die R zou geven, zou ik steunen.

 8. paulvandijk

  Alleen al omdat het Christopher Rühr is: Sowieso (om even lekker in germaanse sferen te blijven) een zware kaart !

 9. blauwevelden

  Kaart: zeker! Kleur: onzeker, benieuwd naar wat de expert van de week erover zegt. Ik kan me namelijk best vinden in de redenatie achter alle drie de kleuren...

 10. Folmer

  Geel 5 minuten. Al kan het ook zomaar 10 worden, afhankelijk hoe veel kaarten er al zijn gegeven in de rest van de wedstrijd. Rood is voor spelgerelateerde overtredingen, zoals hier, nooit een optie. Dat wordt in deze 2 filmpjes heel goed uitgelegd: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFeqJewLuJSGH-K0T-gzTDJicY5NuDHD4

 11. admi30

  Gele kaart, zonder twijfel. Een van de doelstellingen van de arbitrage is (2.1). Beschermen van technisch en behendig spel. De Duitser speelt veel te lomp en haalt de aanvaller (opzettelijk) neer met zijn stick.

 12. nicovisch

  In zijn tweede actie zie je dat hij EXPRES de stick tussen zijn benen steekt!! Vuur rood.

  1. flyingdutch

   Het is geen voetbal. Ook als je expres iemand neerhaalt is het in het hockey zelden rood, denk bijvoorbeeld aan de sliding waarbij je de man raakt (altijd geel 10)


Wat vind jij? Praat mee...