Afgelasting: zaterdag geen hockey Jongste Jeugd door kou

De hockeybond heeft vrijdagmiddag alle hockeywedstrijden van Jongste Jeugd (F, E6- en E8-tallen) voor zaterdag al afgelast in verband met de verwachte kou. Voor de JJ-wedstrijden voor zondag komt geen algehele afgelasting. De clubs mogen zelf bepalen of de jeugdwedstrijden (D t/m A) van zaterdag doorgang kunnen vinden.

‘Voor zaterdagmorgen wordt door de KNMI een gevoelstemperatuur van -15 graden voorspeld. Bij de Jongste Jeugd spelen kinderen vanaf 6 jaar. Dat zijn geen temperaturen om kinderen van die leeftijd te laten hockeyen’, verduidelijkt Leon Rutten, manager Competitie en Arbitrage van de KNHB.

De KNHB heeft de beslissing voor een algehele afgelasting van de Jongste Jeugd vrijdag al genomen, vanwege het vroege aanvangstijdstip van veel Jongste Jeugdwedstrijden. Rutten: ‘Sommige ouders moeten in alle vroegte al weg. Gezien de voorspellingen en de verwachting dat veel wedstrijden niet kunnen worden gespeeld, lijkt het ons beter daarom nu al duidelijkheid aan ouders en clubs te verschaffen.’

Ook Jeugdteams (A t/m D) kunnen ook in alle vroegte spelen. De KNHB adviseert in verband met de reistijd de thuisclubs om de uitspelende teams tijdig op de hoogte te stellen van eventuele afgelastingen.

 


Wat vind jij? Praat mee...