Al hockeywedstrijden voor jong en oud vanaf 1 juli

De hockeysport kan vanaf 1 juli grotendeels terug naar normaal. Al over een week mogen jong en oud met contact hockeyen en ook weer wedstrijden spelen. Buiten het veld geldt alleen de 1,5 meter regel voor achttienplussers. Per direct is de beperking van het aantal senioren op het veld tijdens de training vervallen. 

Dat heeft de KNHB bekend gemaakt naar aanleiding van de versoepelingen in de coronamaatregelen die woensdagavond door het kabinet naar buiten werden gebracht. Rutte vertelde in de persconferentie dat alle sporten inclusief wedstrijden vanaf 1 juli weer zijn toegestaan.

Over een week mogen ook de clubhuizen van de hockeyverenigingen weer open en zijn bij hockeywedstrijden toeschouwers toegestaan. De aantallen zijn wel gelimiteerd. De KNHB verwacht uiterlijk vrijdag bekend te maken hoe groot die aantallen zijn en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden. In ieder geval geldt de 1,5 meter regel.

Competitiestart

De versoepeling betekent dat ook de competitie volgens planning van de bond kan starten. De eerste competitiewedstrijden voor de landelijke A- en B-jeugd staan gepland voor eind augustus, de overige competities beginnen in het eerste weekend van september. De KNHB heeft het programma voor de Hoofdklasse, Promotieklasse,  Overgangsklasse en Eerste Klasse nog niet bekend gemaakt, maar heeft nu laten weten er naar de streven om die klassen ook in het eerste weekend van september te laten beginnen. Alle teams hebben in ieder geval vanaf 1 juli om zich ‘gewoon’ voor te bereiden op het seizoen.


13 Reacties

 1. solo

  Heerlijk voor iedereen👍

 2. Runa Honig

  Ik zou per 1 augustus beginnen met de hoofdklasse. Dan ben je de eventuele tweede golf in ieder geval voor. Of moeten we nog even op vakantie met het vliegtuig? Nee toch, hoop ik.

  1. 073

   Eens

  2. AvA

   Wat een dom idee. Tuurlijk gaan ee mensen met vakantie. !!

 3. coach-devries

  Ik ben blij dat we zo veel mogelijk naar 'normaal' terug gaan! We kunnen volgens mij allemaal de toekomst niet voorspellen.. dus alle teksten over 2e golfen en andere zaken waar we niks zinnigs over kunnen zeggen (dat is de afgelopen weken maar weer eens ge bleken) lijkt mij koffiedik kijken! En we hebben ook, of je het nou leuk vindt of niet, te maken met vakantie(s), buitenlandse spelers en (al dan niet getekende) contracten van spelers en coaches. Nu halsoverkop een voorbereiding starten, met alle chaos en drempels van dien, om midden in de zomer met incomplete teams van start te kunnen, is in mijn ogen zeer ongewenst, laat staan effectief! Ik ben blij dat als we in september weer van start kunnen, en wat er daarna gebeurt zien we dan wel weer!! 🤙

  1. wouter.engelkes@gmail.com

   Golfen? ;-)

 4. floppieenteun

  Mooi nieuws, we kunnen weer lekker naar het hockey gaan! Bij een gemiddelde hockeywedstrijd in de hoofdklasse zijn ongeveer tussen de 250 en 1000 toeschouwers aanwezig, afgezien van de play-off's. Is het voor b.v. Bloemendaal geen idee om een iets kleinere variant van de EHL tribune op te bouwen? Vast wel een sponsor voor te vinden. Doe je dat niet, dan kan je immers (met de anderhalve meter maatregel) maar rond de 150 toeschouwers herbergen.

  1. stekel

   Zo’n net niks ding..?

 5. MIck

  Denk dat de gemiddelde sponsor in deZe Coronatijd Die voor heel veel bedrijven niet makkelijk geweest Zijn het geld niet gaan steken In tribunes wat ook nog eens helemaal niks voor de sponser zal opleveren.Gewoon je gezonde verstand gebruiken en dan kan iedereen op welke club dan ook genieten van onze mooie sport.

 6. floppieenteun

  @MIck, denk dat veel mensen in Bloemendaal wel hun gezonde verstand gebruiken. Je kan alleen, met de anderhalve meter maatregel, niet alle toeschouwers herbergen die normaal gesproken naar de wedstrijden komen kijken (Bloemendaal heeft geen tribunes). En waarom eigenlijk niet voor een seizoen entree heffen, b.v. 10 euro (ga er dan wel vanuit dat na komend seizoen corona verdwenen zal zijn)? Een beetje ter compensatie van de gemiste inkomsten dit seizoen en een tijdelijke tribune. Lijkt me een prima plan.

 7. MIck

  Ook Met 1,5 meter kan je op Bldaal iedereen Laten kijken.

 8. MIck

  Er gaat echt helemaal Niemand 10 euro betalen voor welke HK wedstrijd dan ook

 9. anonymus

  Het wordt niks : mensen hebben geen discipline .


Wat vind jij? Praat mee...