Alle jeugd mag vanaf 1 juni weer met contact trainen

Alle jeugd tot en met 18 jaar mag vanaf 1 juni weer met contact trainen. Dat heeft de KNHB besloten nadat het ministerie van VWS donderdag de regels voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar heeft versoepeld. Zij hoeven vanaf 1 juni niet langer 1,5 meter afstand te houden tijdens trainingen. Ook is het aantal jeugdleden per hockeyveld niet meer gelimiteerd.

De regels zijn hierdoor voor alle jeugdleden gelijk getrokken. Sinds de heropeningen van de trainingen mochten kinderen tot en met 12 jaar alweer gewoon trainen. De KNHB benadrukt op haar website dat het nog altijd niet is toegestaan om wedstrijden of interne toernooien te houden.

Kinderen tot 18 jaar mogen onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen wel onderling tegen elkaar spelen. Ook is het vanaf 1 juni mogelijk dat er bijvoorbeeld clinics bij de clubs worden gehouden.

Tijdens de trainingen gelden nog wel de regels van het hockeyprotocol, zoals het niet met de hand aanraken van het materiaal, zijn ouders niet welkom op de club en blijft het clubhuis gesloten. Mogelijk komt daarin verandering na 1 juli. Premier Mark Rutte kondigde woensdagavond aan dat na 1 juli de sportkantines weer open kunnen, maar het is nog onduidelijk hoe die regelgeving er precies uit gaat zien. De KNHB overlegt hierover nog met NOC*NSF en het ministerie.

Voor seniorenleden, vanaf 19 jaar, blijft de 1,5 meter regel ook na 1 juni van kracht. Dat geldt zowel voor spelers tijdens trainingen als voor de begeleiding van de jeugd. Tijdens trainingen van senioren mogen bovendien maximaal twintig personen (inclusief begeleiding) op het veld staan.


15 Reacties

 1. maartjeklein

  Wel onderling partijtjes spelen op de club maar geen wedstrijdjes spelen? Mogen we dus nu binnen de vereniging wel wedstrijdjes spelen?

 2. solo

  Mooi voor de jeugd, ze staan te trappelen in deze tijd...👍👍👍

  1. mark-j

   De jongeling hier van net 18 ook die bij de “oudjes “ speelt .... Die baalt dat de hockeyweide nog voor haar half geopend is .

 3. dkunee

  De KNHB vindt het belangrijk daarbij aan te geven dat het nog altijd niet toegestaan is wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorieën (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen. Dus GEEN oefenwedstrijden...

  1. maartjeklein

   Er staat ook dat ze onderling tegen elkaar mogen spelen

  2. sophie

   Je mag de training afsluiten met een partijtje..

 4. bovandenbeemtgmail-com

  Fijn dat iedereen onder de 18 weer normaal kan trainen. Echt leuk

 5. herm_vis1988hotmail-com

  Hoe leg je iemand met lichtverstandelijk beperking uit dat wel mag en bij een andere niet Bij ghockeyers lopen de leeftijden door elkaar heen van jeugd en volwassen door elkaar heen Dus daar ligt de moeilijkheidsgraad Daarom vind ik die 1.5 een rottige regel En vooral heel moeilijk Dus wat doet knhb daarmee ( van mij schaffen ze die 1.5 regel vanavond regel nog af

  1. Derrick Bijker

   Ja, want de KNHB heeft die 1,5m bedacht......

  2. sophie

   Keuze: in 2 groepjes trainen 18 en jonger / 19 en ouder óf allemaal op 1,5m. Jeugd die vervroegd naar senioren zijn doorgeschoven, moeten binnen het senioren team ook gewoon 1,5m houden...

 6. j-koppenol

  Heel fijn voor de jeugd in het algemeen! Maar zoals door sommigen al gemeld is het nog steeds onbegrijpelijk en niet uit te leggen dat senioren hockeyers nog steeds onnodig veel beperkt worden in het bewegen en genieten op het hockey veld. De KNHB bobo's lijken het bonds (en eigen?) imago belangrijker te vinden dan de belangen van hockeyers. De KNVB voetbal protocollen zijn al weken achtereen veel minder strikt dan die voor hockey (onderlinge clubcompetitie voor spelers <13 jaar oud mag gewoon bijvoorbeeld); KNHB kijk ook eens bij de buren en niet alleen naar de vriendjes bij de NOC*NSF en het starre RIVM! Vandaag werd ook een onderzoek in opdracht van de KNVB gepubliceerd naar afstand en contact bij voetbal. Dat stelt o.a. dat profvoetballers zich gedurende een wedstrijd slechts sporadisch langer dan 30 seconden binnen een onderlinge afstand van 1,5 meter op het veld bevinden. (bron: https://inmotio.eu/research-shows-only-0-2-percent-of-all-matches-expose-professional-football-players-to-close-encounters/) En hockey is strikt genomen geen contact sport terwijl voetbal dat wel is. (gelet op het contact wat volgens de spelregels is toegestaan dan wel door scheidsrechters toegestaan wordt)

  1. sven-v

   Ik neem je informatie ter kennisgeving aan. Maar laten we de besluiten aub nemen door mensen die er dagelijks mee bezig zijn en er echt verstand van hebben. Welk standpunt je ook verkondigt, er is vast een onderzoek op internet te vinden dat dit standpunt ondersteunt. Het ene onderzoek is het andere niet. De specialisten weten deze onderzoeken echt beter op waarde te schatten dan de gemiddelde Nederlander. Als het echt kan komen die besluiten vanzelf, even geduld. En nog even over de starre rivm, als het aan hen lag waren de scholen niet dicht gegaan en mondkapjes zijn ze ook al geen voorstander van... Dus hoezo star? De maatschappij redeneert vooral vanuit de onderbuik, maar de maatschappelijke invloed op het kabinet is enorm. Ik vind het persoonlijk op zich wel een fijne gedachten dat men zaken op basis van feiten wil besluiten zodat de beslissingen die genomen worden een stuk duurzamer zijn.

 7. j-koppenol

  Inderdaad kan men het beste naar de specialisten luisteren, maar niet louter naar het RIVM. Maar ook kijken hoe de andere bonden werken en vooral niet meer doen dan de specialisten aangeven. De RIVM is niet gekomen met het sluiten van de scholen, het is het kabinet die door een voldongen feit meegegaan is met die ontwikkeling. Niet het RIVM. RIVM praat voornamelijk het WHO na, en staat maar weinig open voor nieuwe ontwikkelingen en onderzoek. Daarin vond ik ze ronduit star.

  1. sven-v

   Ieder z'n mening, er is niet 1 waarheid. Maar als ik om mij heen kijk zie ik een rivm/kabinet dat bijzonder veel vrijheden heeft toegekend aan de NL bevolking. Andere landen vonden de NL'se aanpak te soft, niet in lijn met WHO etc. Toch hebben ze een eigen weg gekozen. In andere landen leek het wel een politiestaat. De resultaten zijn nagenoeg gelijk. Maar over een ding zijn we het vast eens, het zou fijn zijn als iedereen weer mag hockeyen zonder restricties!

 8. dragoncl

  Al die zuurpruimen hier die bij de eerste besmetting alles voor de rest van het jaar wilden cancellen zullen wel enorm balen... Mooi nieuws, op naar een normaal volgend seizoen!


Wat vind jij? Praat mee...