Anderhalve meter hockey: Kubb, cijfers pushen en tafelhockey

Hoe gaan we hockeyen op anderhalve meter afstand is de vraag waarmee veel hockeyers zich bezighouden. hockey.nl deed een oproep voor creatieve ideeën op afstand. Vandaag deel 2: de training van Roots, Hockey Kubb, Cijfers pushen en Tafelhockey. Heb jij ook een goed idee? Mail ons dan! 

De training van Roots

Roots heeft een training uitgezet samen met Oranje-Rood speelster Fiona Morgenstern. Van warming-up, tot dribbel, van passing tot latje tik. Allerlei oefeningen, op anderhalve meter. Hieronder training nummer één, maar er staan er zeker nog meer in de planning.

Hockey Kubb

Bij hockeyclub Mierlo doen ze aan ‘hockey kubb’. Ken je het spelletje kubb nog? Een spel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Een soort bowling, petanque en schaken in één. Maar de Brabanders hebben er een hockeyvariant van gemaakt, en uiteraard op anderhalve meter. Zie de afbeelding hieronder.

De tekening van HC Mierlo.

Cijfers pushen

Een beetje rekenen en hockey tegelijk, dat bedacht top-hockey.nl. De trainer bedenkt een rekensom, terwijl de groep in tweeën is gesplitst en verdeeld staat over zes pionnen. Laten we makkelijk beginnen: twee plus drie. Het blauwe team moet het goede antwoord (inderdaad, vijf) pushen. Zo ontstaat de vorm van het juiste antwoord.

Cijfers pushen van top-hockey.nl

‘Hockeyvoetbal’

Een variant die veel binnen is gekomen. Tafelvoetbal, maar dan hockeyend. Verdeel een speelveld – laten we een kwartveld nemen – in vakken van banen van minimaal anderhalve meter. De spelers worden verdeeld in de vakken, maar mogen zich alleen van links naar rechts voortbewegen. Je kan variëren door de totale breedte met een, twee of misschien zelfs drie spelers te vullen. Variaties voldoende. Tafelhockey dus.

Tafelhockey.

Lees ook:

Heb jij nou ook een leuk idee voor hockey op anderhalve meter? Stuur dan een mail naar redactie@hockey.nl!


Wat vind jij? Praat mee...