Appgroepen en livestreams voor de thuiszittende supporters

Hoe kun je hockeywedstrijden van jouw favoriete team toch nu je niet langs het veld welkom bent? Op die vraag haakten al veel clubs snel in. Appgroepen, livestreams en social-updates worden massaal in het leven geroepen speciaal voor de supporter. Hieronder een overzicht van alle ideeën die bij ons zijn binnengekomen.

Heb jij zelf nog een goed idee, stuur ons dan een bericht via Instagram, Facebook, e-mail of WhatsApp (0657862503), dan vullen wij dit bericht aan.

Livestream op youtube

Hilversum

De mannen van Hilversum gaan vanaf nu iedere thuiswedstrijd hun duels live uitzenden op YouTube. De eerste proef was het Gold Cup-duel tegen HBS. Dat was zo geslaagd, dat ze nu doorpakken. Hilversum speelt zondag tegen Naarden, een duel tussen twee middenmoters in de Overgangsklasse B.

Cartouche

Cartouche zendt net als Hilversum iedere wedstrijd live uit. Maar niet alleen van Heren 1, maar ook de wedstrijd van Dames 1. Afgelopen zondag testte de club de stream voor het eerst, vanwege het toen nog beperkte welkome publiek. In de toekomst wil de vereniging nog meer wedstrijden van alleen van de vaandelteams live uitzenden.

Bennebroek 

Dinsdagavond zond Bennebroek Heren 1 de derby tegen Alliance al live uit via YouTube. Dat is zo goed bevallen dat er ook bij Bennebroek voor wordt gekozen om iedere thuiswedstrijd van Heren 1 de wedstrijd live uit te zenden. Plannen zijn er om ook de wedstrijden van Dames 1 en Jongens A1 te livestreamen.

Oss

Bij Oss pakken ze helemaal uit. De Gold Cup-wedstrijd van donderdagavond van Oss H1 tegen Ede H1 wordt live gestreamd en zelfs voorzien van commentaar. Eerder werd het bekerduel van de dames van Oss al live uitgezonden. Op zondagen worden de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 live gebracht op YouTube.

Scoop (Sittard)

De mannen van Scoop Heren 1 spelen zondag in de Tweede Klasse C tegen Uden en ook die wedstrijd is live te volgen via YouTube. Ook in Limburg kiezen ze ervoor om iedere thuiswedstrijd van Heren 1 live uit te zenden.

EHV

EHV zendt alle wedstrijden die worden gespeeld op veld 1 live uit. Zowel op de zaterdag, als op de zondag. Meisjes C1, D1, D2 en Jongens A1 zijn op zaterdag te volgen, op zondag kun je kijken naar D2, D1 en H1.

IJsseloever 

Ook IJsseloever streamt alles wat er op het hoofdveld gaande is, live op YouTube. Zo kiest de vereniging er zelfs voor om ook de training van de Benjamins te filmen.

Appgroep

View this post on Instagram

Beste vriend(in) van ‘t Urste! Na het vreselijke bericht van maandag dat toeschouwers niet meer zijn toegestaan komende weken…😔 Zijn wij gaan denken over een alternatief om jullie tegemoet te komen. Voor maar liefst 10 euro (opbrengsten gaan in de pot, waarvan wij hopelijk weer op teamtrip kunnen volgend jaar) kun jij vriend(in) worden van ‘t Urste. Wat houdt dit in? Alle vrienden worden toegevoegd aan een whatsappgroep en worden heel het seizoen 2020-2021 op de hoogte gehouden van: – Belangrijke informatie over de wedstrijden – Live updates over het scoreverloop van de wedstrijden – Alle hoogtepunten van de wedstrijd in een samenvatting (videobeeldmateriaal vanuit de toren) – Interviews met spelers na afloop van de wedstrijd – Speciale foto’s, verhalen en wedstrijdverslagen Aanmelden kan via whatsapp (Tijmen, 0612210438), via instagram (DM) of via Facebook (messenger). Stuur even een bericht met jou naam en nummer en wij zorgen dat je direct wordt toegevoegd aan de whatsappgroep!🤙🏼 Alleen de beheerders van de groep kunnen berichten sturen, dus geen zorgen voor een invasie van whatsappberichten over en weer🤪 Liefs ‘t Urste!💙🤍

A post shared by HOD Heren 1 (@hodheren1) on

View this post on Instagram

Cartouligans! Na de nieuwe coronamaatregelen is helaas duidelijk geworden dat we jullie moeten gaan missen langs de lijn. Maar NIET GETREURD! Steeds meer clubs beginnen te werken met een livestream, maar indien deze niet aanwezig is óf je niet in staat bent deze te kijken; hebben wij NU de Cartouche D1 ONE-WAY LIVE SCORE APP! 📱 Hier kun je je voor aanmelden om zodoende op de hoogte te blijven van het wedstrijdverloop en andere belangrijke zaken. Aanmelden kan door ons een bericht met je nummer te sturen óf je 06 aan een speelster van Dames 1 door te geven! Zo willen we proberen jullie toch nog zoveel als mogelijk mee te laten krijgen en natuurlijk hopen we dat alles zo snel mogelijk weer op de ‘normale’ manier kan! Liefs D1

A post shared by V.M.H.C Cartouche D1 (@cartouchedames1) on

 


3 Reacties

  1. frans-j

    Mooie initiatieven. In het bijzonder voor EHV en Ijsseloever die ook het niet-prestatiehockey streamen

  2. RobV

    Ziggo zou nu ook actiever kunnen en moeten worden, het zou heel logisch zijn in deze omstandigheden. Op z'n minst zou het programma met de wat uitgebreidere samenvattingen terug op de buis moeten komen en liefst wat meer live uitzendingen op kanalen die voor een groter publiek toegankelijk zijn. Misschien moet hockey.nl ook wat meer visuele middelen inzetten want hoe goedbedoeld ook, de geschreven wedstijdverslagen en updates zijn niet meer helemaal van deze tijd.

  3. Robi

    Hockeyclub Amsterdam heeft een automatische cameraman van Usportfor. Op vrijdag worden de wedstrijden van het weekend ingepland en deze worden stuk voor stuk live gestreamd op de Usportfor App. Tevens wordt de link gedeeld in App groepen. Er wordt nog gekeken of de beelden ook op de website vertoond gaan worden.


Wat vind jij? Praat mee...