Armeense hockeyers blij met ingezamelde sticks

Wij ontvingen gisteren een mooi bericht in onze inbox. Op 2 juni maakten wij een nieuwsbericht aan met als titel ‘Stickinzameling voor Armeense hockeyers’ waarin we opriepen oude, doch bruikbare sticks te doneren aan Sasun Harutiunian. Harutiunian is trainer van Goor Heren 1, maar tevens vertegenwoordiger van de Armeense hockeybond, en zamelt sticks in voor de jeugd van dat land.

De hockeytrainer haalt de sticks op en regelt het transport naar de Armeense hoofdstad Jerevan, waar de Armeense hockeybond huist. De bond verdeelt de sticks vervolgens onder de paar clubs die het land rijk is. Het Armeense hockey zit, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, toen de meeste hockeyscholen en -clubs dichtgingen, in een diep dal. De staat steunt de sport niet financieel.

Een blije Harutiunian stuurde ons een paar foto’s van gelukkige Armeense kinderen met hun nieuwe oude hockeystick. Bedankt dus aan iedereen die een stick doneerde. Anderen die hun stick willen doneren kunnen met Harutiunian contact opnemen via sasun.armhockey@gmail.com of 06-14528091.

Armeensekidsstick
Armeensekidsstick2
Armeensekidsstick3.JPG

Wat vind jij? Praat mee...