Avondhockey voor teams van 5 of 7 personen

De competities zijn in volle gang en iedereen begint een beetje te ontdekken op welke plek van de ranglijst zijn of haar team thuishoort. Voor de mensen die niet in een 11-tal spelen, maar wel heel veel zin hebben om te hockeyen is er goed nieuws. In de regio midden-Nederland zijn er namelijk een aantal alternatieven om toch lekker te hockeyen, ’s avonds, zonder dat je een 11-tal op de been hoeft te brengen. 

Op de velden van de Utrechtse Studenten Hockey Club (USHC) wordt vanaf 10 oktober gestart met Hockey 5. Een competitie waarin op een klein veld met balken, 5 tegen 5 wedstrijden worden gespeeld. Teams bepalen zelf of ze met keeper spelen of niet. Net zoals bij zaalhockey blijft de bal door de balken langer in het spel, waardoor de wedstrijden intensiever zijn. 1 wedstrijd duurt 2 keer 20 minuten, met tussendoor een pauze van 5 minuten.

Afhankelijk van animo

Op de website van USHC valt te lezen dat de organisatie van deze competitie in handen van Heren 1 ligt. Spelers van dat team zijn eveneens te ‘adopteren’ om een pot mee te spelen. Kosten: €10,-. De wedstrijden worden afgewerkt op maandagavond en alleen indien er genoeg deelnemers zijn. De competitie duurt 7 weken en wordt afgesloten met een finaledag met na afloop een prijsuitreiking en optioneel buffet diner. De eerstvolgende competitie heeft als startdatum half maart.

Hockey 7

Naast de competitie waarin teams bestaan uit 5 spelers, is er ook steeds meer vraag naar een competitie waarbij er met 7 spelers wordt gespeeld. De KNHB heeft dat gesignaleerd en is bezig met het inventariseren over de opzet van zo’n soort competitie. Om een goed beeld te krijgen van het aantal geïnteresseerden in deze competitie vraagt de KNHB dan ook om teams en/of personen uit midden Nederland die hier interesse in hebben, contact op te nemen via: district-mn@knhb.nl Naar dat zelfde adres kunnen ook vragen worden gestuurd.

Trimhockey

Het begrip trimhockey is inmiddels flink ingeburgerd in de Nederlandse hockeywereld. Op (maandag)avond staan er op veel velden in heel het land trimhockeyers, al dan niet fanatiek, een balletje te slaan. Om naast de gezelligheid ook wat meer competitie in te bouwen, is er op initiatief van Walter Nijssen van Kampong een competitie opgezet. Vanaf 24 oktober starten vooralsnog 14 teams, die wel 11 tegen 11 spelen, met die competitie.


Wat vind jij? Praat mee...