‘Belgische blauwe kaart is in Nederland niet nodig’

De redactie vroeg vorige week om jullie mening. De poll ‘Moeten we in Nederland de blauwe kaart ook invoeren?‘ zorgde voor veel reacties. Is het voorbeeld van de Belgen met de invoering van de blauwe kaart tijdens wedstrijden een goed, of slecht idee? 83 procent van de stemmers vond het geen goed idee. Er stemden in totaal 1383 mensen via Twitter en de poll op de site. 

Stemmers lieten ook een reactie achter. ‘Alleen als er een daadwerkelijke beloning aan die kaart gekoppeld wordt. Bijvoorbeeld dat de ontvangende partij na de reguliere speeltijd de optie krijgt om 5 minuten extra te spelen. Toch handig als het 2-2 staat en je wil winnen.’ Het merendeel van de reacties was negatief. Ook aan de arbitrage werd gedacht: ‘De scheidsrechter krijgt er nu een extra taak bij als jurylid van de wedstrijd. Zoek een andere oplossing, de scheidsrechters hebben het al druk genoeg.

Ook in België waren er kritische reacties, maar de KBHB heeft er vertrouwen in. Woordvoerder Denis van Damme beaamt dat het misschien een naïef idee is. ‘We willen het een kans geven. We moeten zoveel mogelijk mensen verzamelen die misschien ook naïef durven te denken en zo de doemdenkers en negatieve mensen hun ongelijk bewijzen.’ Het idee heeft al wat kritiek gekregen. Spelers waren vooral bang dat het spel echt stilgelegd zou worden bij het uitreiken van de blauwe kaart, maar de woordvoerder weet zeker dat ze daar niet voor hoeven vrezen. ‘Bij een groene, gele of rode kaart wordt ook een bepaalde actie eerst afgewacht, voordat er een kaart getrokken gaat worden. Dat zal bij een blauwe kaart niet anders zijn.’

Dit zijn de cijfers van de stemming:

Poll Hockey.nl app/website:

224 stemmers vinden dat we ook in Nederland het voorbeeld van de Belgen moeten volgen

1094 stemmers vinden dat we in Nederland het voorbeeld van de Belgen niet moeten volgen

Poll Hockey.nl Twitter:

22% van de stemmers vinden dat we ook in Nederland het voorbeeld van de Belgen moeten volgen

78% van de stemmers vinden dat we in Nederland het voorbeeld van de Belgen niet moeten volgen

Totaal poll:

1383 stemmers

238 stemmers vinden dat we ook in Nederland het voorbeeld van de Belgen moeten volgen (17%)

1145 stemmers vinden dat we in Nederland het voorbeeld van de Belgen niet moeten volgen (83%)

 


Wat vind jij? Praat mee...