Belgische mannen vieren feest: ‘We worden beter en beter’

Voor het eerst in de geschiedenis wonnen de mannen van België zaterdagavond in Antwerpen de Europese titel. Dat leverde zowel op als naast het veld een groot feest op voor de gelauwerde ploeg die zich afgelopen december ook al tot wereldkampioen kroonde. ‘#redisthenewgold’ was de slogan van het gastland de voorbije dagen en dat hebben de Belgische heren met indrukwekkend spel waargemaakt dit EK.

Na afloop van de huldiging in het stadion spraken we met aanvoerder Thomas Briels, met Arthur van Doren en met Tom Boon. Hoe hebben zij de finale en de steun van het eigen publiek dit toernooi ervaren? Hoeveel waarde heeft deze Europese titel voor het hockey in België en met welk gevoel leven zij nu naar de Spelen van volgend jaar toe?

Aan het einde natuurlijk ook de vraag hoe in België een EK-titel gevierd gaat worden. Dat wordt al vrij snel duidelijk wanneer de kersverse kampioen zich mengt in het feestgedruis op het Wilrijkse plein..

Dat en meer zie je in bovenstaande video! 


9 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Belgie is als een succesvolle startup die de gevestigde orde de les leert door het sneller, beter en mooier te doen, en meer plezier te hebben. Nederland heeft minimaal zo veel talent in handen, maar door een opeenstapeling van verkeerde keuzes zakt het steeds verder af. Juist daarom moet de cultuur van de KNHB onder de schop en het roer om.

  1. pacoh

   Gaat vrees ik niet gebeuren. Snoep reisje in vooruitzicht gaan er geen koppen rollen

 2. Runa Honig

  België heeft gewoon een heel sterk collectief. Zoals ze zelf zeggen: “het team is mijn familie, we zijn broers van elkaar, we gaan voor elkaar door het vuur”. Dat maakt het verschil in vergelijking tot het plakband van Nederland met steeds weer wisselende selecties.

 3. robvisser

  Dik verdiend dat de Belgen wonnen, maar de euforie slaat daar wel wat door. En dan heb ik het niet over de commentatoren die zich te buiten gaan aan chauvinisme en superlatieven, maar ook over spelers die niet meer op aarde lijken te staan. Voor mij is het in ieder geval nog geen uitgemaakte zaak dat de Belgen even de Olympische titel gaan ophalen, daarvoor zijn de verschillen in het herenhockey toch te klein en Australië is wel de Nr. 1 van de wereld. Dat Nederland geen hoge ogen gaat gooien lijkt me wel duidelijk overigens.

  1. MIck

   Helemaal mee eens.

  2. francakh

   België behaalt over het algemeen zeer weinig succes in de sport. Dat zie je op Olyimpische Spelen, Wereldkampioenschappen, etc. Vergeleken met andere (kleinere) landen is het rendement veel lager. Brons wordt vaak gevierd als goud. Ik las deze zomer een artikel in een Belgische krant over de medaille kansen in Tokyo en behalve mannen hockey is er kennelijk een zeer goede turnster en iemand in de atletiek die iets zouden kunnen winnen ... verder is er vrijwel niemand ... dus worden de potentiele winnaars nu al opgehemeld als een soort sterren ... en alle kijkers richten zich op hen.

 4. stekel

  België is het bewijs dat Coach en spelers dezelfde doelstelling en bezieling hebben. Heb in België nooit iets gelezen over ‘flow, Groepsprocess of iets dat er maar een beetje op lijkt.. die gasten staan ‘on fire’ en gaan er voor.

 5. lize

  je mag jezelf heel veel wijs maken als je kampioen bent (bescheiden blijven is ook een kunst ,arrogant zijn betekent dat je zelf denkt dat je niet beter kan worden en dan zie je het gevaar ook niet meer naderen ) M.A>W Heeft heel erg weinig gescheeld of jullie lagen eruit tegen Duitsland Wake up Call voor Tokio eigenlijk.


Wat vind jij? Praat mee...