Blaashal Fletiomare compleet verwoest door storm

De zware storm die momenteel ons land teistert heeft bij Fletiomare voor flinke overlast en schade gezorgd. De blaashal op het terrein van de hockeyclub uit Utrecht is vanmorgen rond 09.30 uur door de wind compleet verwoest.

Rond het sportpark aan de Alendorperweg zijn bovendien enkele bomen omgewaaid, zo meldt de club. De nabije omgeving van het terrein was vanochtend niet toegankelijk in verband met de veiligheid.

In het recente verleden bleek dat de blaashal van Fletiomare wel degelijk stormbestendig was, ook bij windkracht 10. De clubleiding had er dan ook bewust voor gekozen de hal niet preventief naar beneden te halen omdat dat vanwege de hevige wind juist extra gevaar zou kunnen veroorzaken.

De clubleiding gaat nu onderzoeken hoe het kan dat de hal uiteindelijk toch is bezweken. Bovendien zal het bestuur snel op zoek moeten gaan naar een alternatieve locatie voor de zaaltrainingen- en wedstrijden.

Nog meer stormschade

Ook bij Oranje-Rood in Eindhoven is er schade op het terrein door de westerstorm. Op zowel veld 1 als veld 5 zijn de ballenvanger, goal en de boarding aan de korte zijde van het veld omver geblazen.

Stormschade bij veld 1 van Oranje-Rood (c) Ismay Shannon

Bij Pinoké waaide de videotoren om.

De videotoren van Pinoké ligt op de ballenvanger

Ook de ballenvanger van Voordaan moest eraan geloven.

Heeft jouw club ook stormschade? Stuur de foto’s naar redactie@hockey.nl


7 Reacties

 1. vostammer

  Goedkoop is toch weer duurkoop

  1. Derrick Bijker

   Ja, verder is er geen schade in het land. Of gaat daarvoor dezelfde vlieger op?

 2. vostammer

  Bij de vaste sporthallen is geen schade hoor. Daar sta je met je goedkope opblaastent.

  1. Derrick Bijker

   Iets van de beste stuurlui......? Niet iedere vereniging is in de financiële positie om een eigen hal te bouwen. Daarnaast is het verkrijgen van (trainings)uren in sporthallen, zeker in de randstad, een flinke opgave. Door een dergelijke tijdelijke hal te plaatsen geef je de breedtesport ook de mogelijkheid om in het winterseizoen te kunnen blijven hockeyen. De storm van vandaag is gewoon botte pech!

  2. LJvV

   Ja maar de vaste sporthallen zijn vol. Dan ga je op zoek naar andere oplossingen, en een 'goedkope' (toch wel hele dure) blaashal kan dan een goede optie zijn om ook de breedte teams te laten zaalhockeyen. Jammer dat mensen zo kortzichtig kunnen reageren, dat de blaashal is verwoest door de storm is gewoon domme pech. Vooral voor de teams.

 3. hockey1973

  @Lostammer: Als je er geen verstand van hebt, graag je onthouden van zinloze opmerkingen. Dit zijn GEEN goedkope “opblaastenten”.

 4. Rogier

  Kansloze (goedkope!) reactie zeg. Blaashallen zijn een uitstekende oplossing voor het gebrek aan zaalcapaciteit mn in stedelijk gebied. Niks goedkoops aan. Succes Fletio bij het vinden van een oplossing!


Wat vind jij? Praat mee...