Blije gezichten tijdens Streethockey-event op Oranje-Rood

Op Oranje-Rood sloten zo’n 75 kinderen (9 teams) uit heel Nederland woensdagmiddag het Streethockeyseizoen af met een heuse finaledag. Voor vrijwel iedereen was het de 1e keer dat ze op een echt hockeyveld speelden. Het resultaat: lachende gezichten bij de deelnemers en hun begeleiders en een groot enthousiasme bij de toeschouwers. Sport zoals het bedoeld is!

Streethockey

Met het project streethockey wil de KNHB hockey laagdrempelig aanbieden in sociaaleconomische achterstandswijken. Dit doet de bond in samenwerking met de Krajicek Foundation en Cruyff Foundation. Gedurende het Streetsport-seizoen krijgen de kinderen, in de leeftijdscategorie 8 – 12 jaar, hockeyles op één van de talloze Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts die over het land zijn verspreid.

De afsluiting van het Streethockey seizoen vond plaats op 2 locaties. Voor het eerst werd een dergelijke dag georganiseerd op een hockeyvereniging. Tevens vond er een landelijke afsluiting plaats in Den Haag met 11 deelnemende teams. De teams kwamen uit Den Haag, Rotterdam, Vlissingen, Arnhem, Drachten, Tilburg en Eindhoven.

‘Het is heel erg leuk om vanuit de Playgrounds een combinatie te zoeken met de verenigingen. De kinderen zien nu ook wat een vereniging is en de clubs zien op hun beurt weer dat er ook een andere kant is. Dat er andere wijk is met andere kinderen. Heel veel van deze kinderen kunnen niet lid zijn van een vereniging, maar we enthousiasmeren ze wel en willen dat ze aan zoveel mogelijk takken van sport meedoen. Want bewegen is essentieel en daar gaat het om!’, licht Wim de Jong, regiomanager bij de Krajicek Foundation, toe.


Wat vind jij? Praat mee...