Quirijn Caspers grijpt naast het goud in finale HIL

De Hockey India League 2016 is zondagmiddag gewonnen door Jaypee Punjab Warriors. De ploeg van de Australische coach Barry Dancer won in de finale in het Astro Turf Hockey Stadium overtuigend met 6-1 van Kalinga Lancers, het team waar Quirijn Caspers deze competitie voor uitkwam.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de Warriors in de finale het initiatief. Armaan Qureshi zette zijn team al in de 4e minuut op voorsprong met een fel binnengeslagen backhand; 2-0. Ondanks een veldoverwicht en dominant spel wisten de Warriors hun vroege voorsprong in de openingsfase niet uit te bouwen.

Daar profiteerden de Lancers in het 2e kwart van. Aanvoerder Moritz Fuerste sleepte de verdiende strafcorner hard en laag binnen en bracht daarmee zijn ploeg terug in de wedstrijd. Met een stand van 2-1 zochten beide ploegen de kleedkamers op. 9 minuten na rust breidden de Warriors hun voorsprong uit naar 4-1 dankzij een veldgoal van de Australiër Matt Ghodes. Nog geen minuut later deelden de Warriors een mokerslag uit door opnieuw de doelman van de Lancers te passeren. Ditmaal was het Satbir Singh die met een knappe goal de handen van het publiek op elkaar wist te krijgen; 6-1.

Bij de start van het 4e kwart wisten de Lancers wat hen te doen stond: vol in de aanval. En dat deden ze. Een paar keer was de ploeg van Quirijn Caspers dichtbij een treffer, maar de Warriors hielden hun doel verder schoon. In de slotminuten van het duel wisselde Mark Hager, de Australische coach van Caspers, zijn keeper nog voor een veldspeler, maar ook die ingreep mocht niet baten.

Hager van de Lancers na afloop van het duel: ‘Ondanks de nederlaag ben ik trots op mijn jongens. De Warriors wisten in de finale op de juiste momenten te scoren en hebben daarom verdiend gewonnen. In het laatste kwart waren we sterker, alleen wisten we dat niet te vertalen in goals. Heel jammer, maar we kunnen terugkijken op een goed seizoen.’

Met 39 goals in de poulefase van de HIL en een mooie plek in de finale kunnen de Kalinga Lancers inderdaad terugkijken op een sterk seizoen. Geen ploeg wist in de poulefase vaker te scoren.