Champions Trophy-nieuws #1: Jubilea voor Baart, Ibarra en Briels

De laatste editie van de Champions Trophy beleefde zaterdag zijn eerste dag. In het Champions Trophy-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media.

Sander Baart 150

Het eerste duel van Nederland tijdens de Champions Trophy is een extra mooie voor Sander Baart. De 30-jarige international speelt namelijk tegen Argentinië zijn 150ste interland voor Oranje. Hockey.nl verzamelde voor dit jubileum een aantal mooie, grappige of illustratieve anekdotes over Baart, die vooral geprezen wordt om zijn fitheid, zijn drive en de wil om het te maken als tophockeyer.

Baarts voormalig ploeggenoot bij Oranje-Zwart, Thomas Briels, vierde ook een jubileum. 300 interlands voor de Belg na zijn wedstrijd tegen Australië!

Nog een jubilaris: Pedro Ibarra speelde tegen Nederland zijn 250ste interland voor Argentinië.

Wagener Stadion en Amsterdam rookvrij

Nu nieuws dat niet uit Breda afkomstig is, maar wel het vermelden waard. Met ingang van vandaag zijn het Wagener Stadion en het sportpark van Amsterdam rookvrij. De KNHB en hockeyclub Amsterdam geven hiermee het goede voorbeeld aan kinderen en willen een gezonde, sportieve leefomgeving bevorderen.

Erik Gerritsen, directeur KNHB: ‘Het aantal hockeyverenigingen met een rookvrij beleid is het afgelopen jaar flink toegenomen en dat is een geweldige ontwikkeling. Waren er eind 2016 zo’n vijf hockeyverenigingen die hun terrein voor kinderen geheel of gedeeltelijk rookvrij hadden gemaakt, inmiddels zijn dat er meer dan 75. Vorig jaar tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017 was het Wagener Stadion ook rookvrij en dat is heel positief ontvangen. Wij zijn blij dat we hierin samen met Amsterdam kunnen optrekken en ondersteunen dit initiatief van harte.’

Samenwerking Auping en KNHB verlengd

De samenwerking tussen Koninklijke Auping en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) is verlengd tot juni 2022. Algemeen directeur Auping Jan-Joost Bosman en KNHB directeur Erik Gerritsen ondertekenden het contract op 23 juni tijdens de eerste speeldag van de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 in Breda.

Goorse Mixed Hockey Club wint Bestuurderstrofee 2018

De Bestuurderstrofee 2018 is gewonnen door Goorse Mixed Hockey Club (G.M.H.C.). De voorzitter van de Twentse club ontving de trofee op zaterdag 23 juni tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB uit handen van bestuurslid Victor Brouwer. Het bestuur van de vereniging werd geroemd om onder meer het op originele wijze aanbieden van buitensportactiviteiten. GMHC ontving naast een schild ook een cheque ter waarde van €5.000,-.

(c) Koen Suyk

 


Wat vind jij? Praat mee...