Chat met Stockey als je meer wilt weten over het EK

Wil je meer weten over Maria Verschoor? Informatie over het EK programma? Of uitleg over spelregels? Je kunt het vanaf nu vragen aan Stockey. We hebben de mascotte van de Oranje-teams namelijk een stem gegeven via een chatbot op hockey.nl, knhb.nl en de EK-site.

Stockey ziet vandaag aan de vooravond van het EK het levenslicht en blijft de bezoekers van de (mobiele) sites de hele sportzomer door helpen met het beantwoorden van veel vragen. Zijn antwoorden gaan daarbij vaak gepaard met een dansje, foto of gevleugeld grapje. Zo chat Stockey vliegensvlug, is hij vogelvrij en laat hij zien een echte geluksvogel te zijn. We zoeken nog naar een plek voor Stockey in de app.

Stockey in Tokio

Stockey wordt na het EK, dat vanaf vandaag tot en met 13 juni duurt, voorzien van nieuwe informatie. Die is dan gericht op de Olympische Spelen in Tokio. We spijkeren in die weken zijn kennis over de prestaties van de Oranje-team in de afgelopen decennia bij en zorgen dat hij veel weet van de spelers die in Japan de Nederlandse elftallen vertegenwoordigen.

Foto: KNHB

Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB, is benieuwd hoe de chatbot ontvangen wordt. ‘Bij evenementen van de Oranje is Stockey razend populair. Hij zweept het publiek op, geeft high-fives aan kinderen en schiet met het confettikanon. Het is de vraag of hij hockeyfans online ook zo enthousiast maakt. Ik werd in ieder geval heel vrolijk van mijn chat met hem.’

Stockey staat inmiddels live op hockey.nl, dus je kunt ook al zelf met hem chatten.

 

 

 


1 Reactie

  1. aukevos

    Hoi


Wat vind jij? Praat mee...