Coronanieuws: Trainingen nationale jeugdteams hervat

De coronapandemie heeft uiteraard ook invloed op het nationale en internationale hockey. In deze blog lees je de laatste updates. Heb je zelf ook een interessant nieuwsbericht over corona en de hockeysport? Mail dan vooral naar redactie@hockey.nl.


37 Reacties

 1. jvolcano

  Zo kun je dus ook kampioen worden.

 2. AvA

  Je rekent erop dat coaches eerlijk zijn. Daar moeten we vanuit gaan. Maar ee zullen zeker teams zijn die bovenaan staan die misbruik zullen maken v d situatie. Stel dat comp afgeblazen wordt dan gaan ze toch niet door naar hogere klasse want je moet tegen iedereen een x gespeelt hebben. Als dat zo is dan zul je zeker misbruik krijgen....... Daarom heeft een officiele comp nu eigenlijk geen zin.

 3. Valley in the Alps

  Heel spijtig ... ‘n schot hagel van de overheid, denkend niet geschoten altijd mis. Takken van sport in de buitenlucht waar al zoveel geïnvesteerd Is in maatregelen en ouders/supporters worden geweerd. Net zoals de professionele restaurants die met grote zorgvuldigheid hun gasten ontvangen ... voorzieningen en uitbreiding buitenterras ... Het wordt een donkere herfst en wintermaanden ... hopelijk gaat het “vanzelf over” in het voorjaar. Echt somber. 🙁

 4. RobV

  Tja, er zit geen logica in en het lijkt pure willekeur van het kabinet, maar het is al een hele tijd inconsequent en warrig beleid van Rutte en de zijnen. Ze lopen voortdurend achter de feiten aan. Internationaal slaan we beslist geen goed figuur.

 5. gerrit-v

  De regering geeft alleen hoogste klassen (betaald) voetbal toestemming competitie voort te zetten. Hoofdklasse hockey en andere sporten geen topsport? Zullen we dan afspreken dat alle ministers en staatssecretarissen bij de komende Olympische Spelen thuisblijven? En zich in Japan niet laten zien met oranje sjaaltjes om....? Is wel zo netjes, lijkt me.

 6. lynnBosman

  Los van dat ik vraagtekens heb bij het niet sporten in de buitenlucht, waarom zou men niet kunnen trainen? Omkleden en douchen thuis, na het sporten naar huis. Nu in groepjes van 4 trainen, creatief zijn denk ik dan maar een waarschijnlijk velen met mij. Maar wat mij ook steekt is dat er wel een uitzonderingspositie gecreëerd is voor het vrouwenvoetbal. Dan alle amateurs eruit. Erg triest.

  1. jeroenv

   Ja die groepjes van vier is een prima idee. Toch nog even hockeyen.

 7. lynnBosman

  @RobV: eens. Hoewel ik geloof dat we niet de enigen zijn. In Argentinië trainen ook alleen de internationals. Zij hebben overigens weer een oud international van stal gehaald: Sofia Maccari. Maar kijkend binnen Europa is het lachwekkend dat alles eruit is gegooid. Nu maar hopen dat de besmettingen flink terug gaan nemen, want laten we eerlijk Zijn dat is toch wel het allerbelangrijkste.

 8. rancoburgzorg

  Helemaal gelijk. Het draagvlak ontbreekt ook totaal door dit zwalkende inconsequente, onlogische, contraproductieve en bij tijd en wijle absurdistische beleid. We weten nu in ieder geval zeker dat de Minister van Sport (die byuitensporten ook geheel veilig vond) absoluut niets te vertellen heeft in Den Haag.

 9. bixroberts

  Het gaat er meer om waarom voor voetbal die uitzondering wordt gemaakt. Dat is vreemd zeker als je ziet hoeveel coronabesmettingen er bij de voetbalclubs zijn. Als je sport plat legt dan ook voetbal. De internationale financiële belangen lijken hier een rol te spelen.

  1. trijntjel

   Dat ben ik met je eens. Dat er maatregelen zijn is volledig terecht gezien de oplopende cijfers. Ik heb vraagtekens bij keuze wel voetbal en niet andere (top) sporters. Het vrouwen voetbal in 2e instantie toevoegen was leuk gebaar gelijkheidsbeginsel maar slaat natuurlijk nergens op. Als KNHB een beetje bij de les was geweest vanaf begin (niet achteraf )dan hadden ze een goed doordacht plan kunnen presenteren voor hoofdklasse. Regeren is vooruitzien om

 10. goalie

  Laten we nu toch eerlijk zijn, in voetbal spelen enorme financiële belangen, niet te vergelijken met hockey. Hoe jammer het ook is, ik hockey ook liever, ergens snap ik deze stap heel goed. Voetballers zijn professionals en voetballen de meeste tijd. Zij gaan niet naar hun werk, studie en slapen niet in studentenhuizen, zoals veel hockeyers. Het sociale verkeer is over het algemeen dus vele malen lager bij een profvoetballer dan bij een hockeyer. Daarbij gezegd dat ik de uitzondering voor de vrouwen voetballers weer niet begrijp.... Onwijs balen dit, niks meer aan te doen. Deze tijd uitzitten, ons aan de afspraken houden en hopen dat we na de wintersport weer lekker aan de gang kunnen!

  1. slangenmensnl

   🎯 Verder jammer dat achteraf hiervoor gelobbyed is, in plaats van de keuze voor training voor alle hockey(st)ers, en buitenteamsport(st)ers samen met de overige buitensportbonden.

 11. opleidenkey

  De uitzondering is wel gemaakt, dus dat schept weldegelijk een precedent. Bij het damesvoetbal zitten over het algemeen ook geen 3 mensen te kijken, of laat ik het zo zeggen, dat is vergelijkbaar met de aantallen toeschouwers bij de hoofdklasse hockey. Ik kan een besluit prima accepteren, maar dan dient er wel 1 lijn gehanteerd te worden. Dit gaat zo helemaal nergens over minister Tamara van Ark!

 12. dragonballz

  De grote tragiek ligt in het ontbreken van doordachte argumenten. De minister roept maar wat. Wat heb je aan een minister van Sport op deze manier?

  1. maus2018

   Goede reden om geen VVD meer te stemmen!

 13. Runa Honig

  De essentie is dat de knhb geen goede lobby heeft in Den Haag. En dan hebben we geen geluk met deze kleurloze minister, waarvan je je kunt afvragen wat ze überhaupt met sport heeft. Van Ark? Nooit van gehoord! Ik zou het er niet bij laten zitten en proberen dit aan te vechten. Het kan hele grote consequenties hebben als de hoofdklasse zolang stil ligt. Illusie om te denken dat dit maar een maand gaat duren....

 14. Hockeyfanaat

  Minister van Sport ..... dit is een rest post in elk kabinet, sinds 2000 staat sport niet op de agenda! Ik maak me sterk dat Tamara zelf nog nooit iets met (top)sport te maken heeft gehad.

  1. maus2018

   Ze zit nog maar net een paar maanden op deze post. Durft nog geen ballen te tonen en gaat op safe ten koste van alle andere topsportteams. Erg frustrerend.

 15. Valley in the Alps

  @goalie: “Het sociale verkeer is over het algemeen dus vele malen lager bij een profvoetballer dan bij een hockeyer. ” Onzin natuurlijk ... voetballers en andere topsporters hebben ‘n gezinsleven ... met kinderen die schoolgaand zijn ... de prof organisatie kent daarnaast vele betaalde krachten, etc., etc. In heel Europa en de VS raken topsporters besmet ... met de extreme salarissen zoals in de topcompetities kan best ‘n paar veren laten ... de amateurs zijn vele maken financieel kwetsbaarder. Onverklaarbaar het onderscheid ... vertrouwen al lang verspeeld.

 16. slbal

  We kunnen klagen wat we willen en van de regels klopt geen snars. Helaas hebben we het er mee te doen, ben er verre van blij mee! Hoezo mag je binnen sporten in de fitness met 30 man en niet met een team buiten? Ja, bij wisselen van apparaat een mondkapje opzetten, bij je volgende oefening mag het weer af🤔 Geen goede ventilatie bij de meeste sportscholen, maar dat maakt blijkbaar niet uit mbt verspreiding. Benieuwd of de besmettingen dalen(hoop het van harte). Overigens ineens meer nieuwe ziekenhuisopnames, omdat ze overgestapt zijn op een nieuw systeem. Is toch ook vreemd... En gek dat er in nagenoeg alle Europese landen gewoon buiten gesport mag worden....

 17. rancoburgzorg

  Die lobby van fitnessgoeroe Arie Boomsma is dus een stuk beter dan die van een bond met bijna 300.000 leden? Rest van de wereld sport intussen wel buiten, wij kijken lethargisch toe.

 18. lynnBosman

  ^ eens.. Ik denk dat grote namen in de handbal/hockey/volleybal/basketbalwereld etc van zich moeten laten horen anders werkt het gewoon niet.

 19. trijntjel

  Bij voetbal zijn momenteel heel veel besmettingen. Vraag me af hoe professioneel de bubble is.

 20. lynnBosman

  Kees Punt, voorzitter van Stichting ADO Den Haag Vrouwen, is duidelijk. "Er kan geen sprake zijn van een bubbel zoals bij de mannen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Zij zitten de hele dag in afgesloten ruimten bij Celeritas in Rijswijk. De vrouwen gaan om zeven uur 's ochtends naar werk of naar school, reizen met het openbaar vervoer naar trainingen en trainen bij Scheveningen, dat het complex zelf ook gebruikt. Dat is geen bubbel meer. Waar moeten wij trainen? Op De Aftrap is geen plek." Naast de bubbel vormt ook het testen een obstakel, aangezien het voor elke selectie per keer 1300 euro kost. Bij ADO is daar bijvoorbeeld geen geld voor. "Wij willen spelen, maar zoiets is financieel voor de clubs niet vol te houden", weet Punt. Middenveldster Nadine Noordam ziet meer haken en ogen. "Als de mannen mogen, dan wij ook! En wij willen na vier zeges zo snel mogelijk weer spelen", vindt zij. Ook Noordam ziet dat er veel problemen bij komen. "Ik kan moeilijk op mijn werk zeggen: 'Ik ben er de komende drie maanden niet.' Maar speelsters die naar school gaan, hebben een topsportstatus, dus daar is wel iets te regelen. Bovendien kan je er zelf ook veel aan doen. Een bezoek aan de kapper kan je uitstellen en afspreken met vriendinnen kan je schrappen." Ik zie de voetbalvrouwen ook nog wel stil komen te liggen. Het verschil met de mannen is te groot.

 21. barbara-frese

  👎

  1. Eelco Houwink

   🤘

 22. sandra100

  “Clubhuis” wordt gebruikt als “schoolklas”? Leest de redactie wel wat er wordt geschreven en gepost.....?

 23. RobV

  Goed besluit denk ik, 'Geen buitenlandse toeschouwers op de Spelen'. Er zullen waarschijnlijk alleen Coronaproof Japanners in de stadions zitten, in beperkte aantallen.

 24. francakh

  Waarom traint men in Nederland niet met een masker, hier trainen, rennen, coachen en spelen we wedstrijden met masker. Ideaal? Nee, uiteraard niet maar ze doen het graag en tot dusverre geen besmettingen of en overdracht binnen de club. Nederland kwakkelt maar door zonder echte verbetering.

 25. RobV

  @fh. Ik weet niet waar ‘hier’ precies is maar in Nederland mogen we denk ik al blij zijn als mensen zich aan de gestelde regels houden. Nog een stap extra doen is er niet bij denk ik, het wordt hier niet nodig geacht in ieder geval.

 26. coach-devries

  @fh Voor zover bij mij bekend zijn er wereldwijd geen besmettingen bekend die tijdens het (buiten)sporten hebben plaatsgevonden.. met elkaar in de auto naar de training toe is natuurlijk een ander verhaal.. maar bij het buiten rennen, coachen en sporten is een masker in mijn ogen puur symbolisch.

 27. Boearco

  Och och, laat die kinderen van de nationale selecties toch nu even met rust. Houdt op met al die reisbewegingen.

 28. solo

  Als dit kan kunnen we ook met de fietscompetities beginnen.. Stuk leuker dan weer tegen dezelfde teams spelen..... Wat is belangrijker.. ?

  1. 073

   Volledig mee eens

 29. cedem

  Het is wel weer zeer duidelijk waar de prioriteit ligt. Eerst de zeer intensieve lobby om de hoofdklasse weer aan de gang te krijgen en nu de nationale jeugdselecties. Top gaat duidelijk ontzettend voor de breed. Terwijl de grote verliezen gaan komen in de breedte waar mogelijk veel opzeggingen zullen volgen.

 30. trijntjel

  Ik begrijp niet waarom dit mag. KNHB denkt toestemming te hebben om jeugd van verschillende clubs met elkaar te mengen. ? Bij onze voetbalvrienden KNVB zijn alle talentendagen afgeschaft? Ook instroomselecties van verenigingen mogen officieel niet van veiligheidsregio.


Wat vind jij? Praat mee...