Coronascan vanaf zaterdag verplicht bij clubhuizen en terrassen

De impact van de laatste coronapersconferentie op de hockeysport wordt steeds concreter. We hoeven dus geen QR-code te laten zien om op of langs het veld te staan. In clubhuizen en op de terrassen van verenigingen wordt dit vanaf zaterdag wel het geval, zo meldt de KNHB. Door de nieuwe regels is het niet meer nodig om een apart horecadeel in te richten op clubs.

Bij iedereen van achttien jaar en ouder die vanaf zaterdag een clubhuis in wil, of plaats wil nemen op het terras moet een persoonlijk coronatoegangsbewijs gescand worden. Ook dient deze ‘corona-checker’ op de club het ID-bewijs te controleren van zijn gasten. Clubs kunnen en mogen ervoor kiezen om iemand na controle een polsbandje te geven, dat alleen op die dag geldig is.

Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging zijn van de genoemde verplichtingen uitgezonderd. Het gaat dan onder meer om trainers en coaches (van uit- en thuisspelende ploegen) en alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. Rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

Een derde helft op Kampong, nog geen twee maanden geleden. Foto: Koen Suyk

De KNHB vraagt toeschouwers van ‘amateurwedstrijden’ (dat zijn alle wedstrijden behalve de Hoofdklasse) zich daarnaast ook te houden aan de anderhalve meter afstand die door de overheid dringend geadviseerd wordt. Dit verzoek geldt ook voor spelers en begeleiding in de dug-outs tijdens een wedstrijd.

Geen verandering in de Hoofdklasse

Voor de professionele sport, in ons geval voor de Hoofdklasse Dames en de Tulp Hoofdklasse Heren, is er niets veranderd. Dat betekent dat alle reeds geldende maatregelen blijven bestaan rond deze competities en dat toeschouwers van deze wedstrijden vanaf dertien jaar gecontroleerd moeten worden op hun coronatoegangsbewijs.

Scannen van corona-apps op Amsterdam. Foto: Bart Scheulderman

 

 


Wat vind jij? Praat mee...