David Korthals Altes, de kleurrijke speaker van KZ

Het leven van bijna alle hockeyliefhebbers in Nederland ligt op z’n gat. Het competitieleven is voor de tweede keer in een jaar tijd stilgelegd. Maar hoe blijf je betrokken bij je club? Of je nou speler, coach, voorzitter, barvrouw, supporter of speaker bent. ‘Verbinding’ is het toverwoord in deze lastige tijden en daarom legt hockey.nl die verbinding maar wat graag uit aan de hand van videoreportages met echte clubhelden.

In aflevering 1 van de serie #Samensterker zijn we met David Korthals Altes op pad. Ruim 22 jaar is de kleurrijke speaker van KZ aan de Klatteweg te vinden. De 67-jarige Korthals Altes staat in weer en wind iedere zondag bij een thuiswedstrijd van Klein Zwitserland Dames 1 en Heren 1 op het balkon in het clubhuis.

Het maakt niet uit of de microfoon uit of aan staat, de speaker verkondigt altijd zijn mening over de teams die voor zijn neus staan. Een pure passie voor het spelletje, een passie die hij nu even niet kan uitoefenen.

Ken jij een clubicoon die absoluut niet mag ontbreken in deze serie? Geef hem of haar op via redactie@hockey.nl. 


3 Reacties

  1. robert-louet-feisser

    Wat hou ik toch van dit soort mensen, elke club heeft er er minimaal wel een. Een meneer of mevrouw op respectabele leeftijd die zich al jaren vol overgave belangeloos inzet voor de club, die iedereen kent en waarschijnlijk alle commissies wel een keer bezet heeft. Hulde voor deze onmisbare super leden!

  2. Mark Bouwman

    Hee David, goede sportvriend, meteen een rode wijn voor jou en biertje voor mij bij HCKZ - HGC of HGC - HCKZ zodra het weer kan 🙂! We komen er doorheen 👊

  3. Linksbuiten

    Vcf!


Wat vind jij? Praat mee...