De beste Reserveteams, Jong Senioren, Trimmers en Veteranen van dit jaar

Naast de prijzen de landelijke jeugd, werden zaterdag en zondag ook de landstitels verdeeld bij de Reserveteams, Jong Senioren, Trimmers en Veteranen van ons land. We gaan in vogelvlucht langs de winnaars in deze categorieën.

We beginnen ons zondagse rondje in Zoetermeer, waar de beste reserveteams van het land stonden opgelijnd. Dames 2 van SCHC deed daar wat hun eerste team niet lukte: landskampioen worden. In de finale werd afgerekend met GHBS Dames 4, dat met een 1-0 nederlaag werd teruggezonden naar Groningen. Een uurtje later pakte Bloemendaal Heren 2 de zege in de mannenfinale, zij verslagen Breda H2 na shoot-outs. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord.

Phoenix Heren O25 wint de eerste prijs op Myra. Foto: Bart Scheulderman

Op de velden van Myra speelden de uitblinkers bij de Jong Senioren. Bij de dames won Huizen O25-1, door Kampong O25-1 via shoot-outs te verslaan. Ook daar werd aanvankelijk niet gescoord: 0-0. Beide teams troffen elkaar ook al in de poulefase, ook toen waren ze aan elkaar gewaagd (1-1). Phoenix O25-1 zegevierde bij de mannen door Union O25-1 in de finale te verslaan via shoot-outs (0-0 na de normale speeltijd).

Gooische O30-1 viert de titel. Foto: Ewout Pahud

De jongste veteranen speelden om de prijzen op Gooische. Dat leverde bij de vrouwencompetitie in Bussum een flink feestje op. Gooische 30-1 ging er namelijk met de beker vandoor, door met 3-0 te winnen van Nijmegen 30-1. Voordaan O30-1 won bij de mannen in de eindstrijd van Oranje-Rood. Daar waren wel shoot-outs voor nodig, na een 1-1 eindstand.

De 45-plussers van Hurley. Foto: Ewout Pahud

De 45-plussers kwamen ook op Gooische in actie. Hurley O45-1 was daar hun leeftijdsgenoten van Roomburg de baas. Ook hier waren shoot-outs, na een 1-1 stand, de scherprechter.

De trimcompetitie werd zaterdag al afgesloten. Het eerste trimteam van Gooische zal daar met het meeste plezier op terugkijken. Op het terrein van Schaerweijde wonnen zij van Phoenix met 1-0.


4 Reacties

  1. RobertEngel

    B2B Voordaan!!💛💙 knap hoor!!!

  2. robdux

    Zo afgehandeld. En weer door. Mensen besteed hier nou eens wat extra aandacht aan! Er is meer dan Oranje en hoofdklasse!

  3. MennoLievers

    Gefeliciteerd Bloemendaal H2 en coach Joost Spackler, namens Pinoké H2. . Eindelijk. De reserve hoofdklasse wordt steeds competitiever. Dit kampioenschap is zeer verdiend.

  4. TheavanDoorn

    Jammer dat de dames 45+ niet mee mochten doen. Volgend jaar in de herkansing. Geen betere gelegenheid om de jonge veteranen te laten zien dat je ook na je 45e nog op leuk niveau kan hockeyen. Niet alleen in de Randstad maar ook in de rest van Nederland.


Wat vind jij? Praat mee...