De KNHB gaat de barricade op voor de senioren en de Hoofdklasse

De KNHB gaat de barricade op voor de seniorenhockeyers en de Hoofdklasse-competitie. De hockeybond vindt dat seniorenhockeyers, net als de jeugd tot 18 jaar, in groepsverband moeten kunnen trainen en onderling wedstrijden mogen spelen. Ook pleit directeur Erik Gerritsen ervoor dat de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren, net als de ere- en eerste divisie voetbal, een uitzonderingspositie krijgen en de competities kunnen doorgaan.

De overheid zette dinsdagavond vanwege het oplaaiende coronavirus voor in ieder geval vier weken een streep door alle groepstrainingen en competities voor senioren. Gerritsen heeft begrip voor het stilleggen van de sportcompetities om daarmee een bijdrage te leveren aan het verlagen van het aantal reisbewegingen. De directeur heeft echter zijn bedenkingen bij het nut van het inperken van de trainingen van senioren en vindt het doorstrepen van de Hoofdklasse-competitie onterecht.

Gerritsen heeft het ongenoegen van de hockeybond daarover inmiddels kenbaar gemaakt bij sportkoepel NOC*NSF en het ministerie van VWS. ‘Voor de duidelijkheid: wij houden ons als sport aan de overheidsmaatregelen. Ook wij vinden het belangrijk mee te werken aan het terugdringen van het coronavirus. Maar de trainingen van alle senioren en de Hoofdklasse-competitie staan de komende tijd op nummer 1 in mijn agenda. Ik ben, als ik heel eerlijk ben, pessimistisch over onze kansen op de zeer korte termijn, maar ga er alles aan doen om duidelijk te maken dat zaken anders moeten en ook kunnen zonder dat we de volksgezondheid extra in gevaar brengen. Want nogmaals, dat er extra maatregelen nodig zijn, dat begrijp ik volkomen’, zegt Gerritsen.

Onevenredig hard

De directeur stelt dat de hockeybond vanaf de eerste coronamaatregelen altijd de overheid in haar besluitvorming heeft gevolgd en constructief heeft meegedacht, maar hij vindt dat de hockeysport nu ‘onevenredig hard’ wordt getroffen. Ook mist hij ‘de grond’ om het trainen van senioren te verbieden.

View this post on Instagram

Ik heb even nagedacht en getwijfeld of ik dit ging doen maar ik heb toch besloten het te doen, niet alleen voor de hockeysport maar voor alle topsport teams in Nederland. Ik snap dat we momenteel in een bizarre wereld leven en iedereen in zijn eigen branche te maken heeft met onmacht. Ook begrijp ik dat we iets moeten doen omdat het aantal besmettingen stijgt, en dat het zeker ook voor ons als sporter belangrijk is om ons aan de overheidsmaatregelen te houden. Wellicht dat het een onhandige keuze van het woord topsport is geweest, maar toch is het voor mij als “amateur” sporter erg pijnlijk om te zien dat er met 2 maten gemeten wordt. Op elke vergelijking : uren / effort / intensiteit en niveau doen andere topteam sporten niet onder voor mannen voetbal. Waar zit het verschil in naast de financiële beloning? Want alleen dat laatste lijkt me geen criterium voor topsport. Nogmaals ik heb alle begrip voor de situatie en besef me al te goed dat er iets moet gebeuren, ik heb alleen moeite met het onderscheid dat gemaakt wordt.

A post shared by L I D E W I J W E L T E N � (@lidewijwelten) on

‘Buitensporten, zo is bewezen in verschillende onderzoeken, kan prima. Het RIVM stelt zelf dat de kans op besmettingen bij sporten in de buitenlucht bijzonder klein is. In die opvatting is geen verandering gekomen. Daarnaast zorgt trainen en spelen op de eigen club niet voor extra reisbewegingen. Veel hockeyers kunnen op de fiets naar de club of reizen in een eigen auto naar de training. Daarom vind ik de maatregelen voor senioren moeilijk uit te leggen aan onze achterban’, zegt Gerritsen.

Hij vindt het vanuit gezondheidsoogpunt ook belangrijk dat volwassenen kunnen blijven hockeyen. ‘Het is juist in deze tijd belangrijk dat we als samenleving gezond en weerbaar zijn. Hockey houdt je fysiek en mentaal fit. Dat sneeuwt nu onder in in de preventiemaatregelen, terwijl het juist nu belangrijk is ervoor te zorgen dat we zo fit mogelijk zijn.’

Trainen met kleine groepjes met senioren zoals bij hockeyclub Derby mag wel. De KNHB hoopt de overheid te bewegen de groepstrainingen voor volwassen te hervatten. Foto: Willem Vernes

Trainen in de buitenlucht mogen senioren volgens de overheid in groepen van vier mensen op 1,5 meter. Volgens Gerritsen is die oplossing ‘lastig werkbaar’ voor de hockeysport. ‘Het wordt voor ons nog een hele puzzel om te kijken hoe we dat moeten regelen. Daar kijken we nu naar. Het ligt voor de hand dat áls deze regel overeind blijft, clubs en sporters de randen gaan opzoeken van wat er mogelijk is, bijvoorbeeld door met zoveel mogelijk groepen van vier personen op een veld te trainen. Daarmee werkt de overheid juist in de hand, wat ze liever niet ziet. En wij willen op onze beurt juist niet dat verenigingen en hockeyers de randen opzoeken van wat mogelijk is. Dus waarom staat de overheid niet alsnog gewoon toe dat trainingen en onderlinge wedstrijden op de eigen club gewoon mogen? Daarmee vergroot je de besmettingsrisico’s niet en beperk je gelijk de enorme gevolgen voor verenigingen en hockeyers enigszins.’

Hoofdklasse

Het schrappen van de competities en groepstrainingen komt voor alle seniorenhockeyers hard aan, maar treft zeker ook de Hoofdklasse-clubs waar een deel van spelers als prof of semi-prof van de sport financieel afhankelijk is. Volgens Gerritsen verschillen de Hoofdklassehockeyers daarin niet van hun collega’s in de eerste divisie voetbal, die net als het eredivisie voetbal wel een uitzonderingspositie hebben gekregen. Zij mogen in groepen trainen en zonder publiek competitie spelen.

Ook voor de Hoofdklasse-spelers, zoals hier op archiefbeeld van HGC, ligt de competitie stil. Foto: Koen Suyk

Gerritsen: ‘Als behalve de eredivisie ook de eerste divisie en mogelijk ook de vrouwen eredivisie mag doorgaan, vind ik het niet meer dan logisch dat we in de Hoofdklasse Hockey wedstrijden kunnen blijven spelen. De Hoofdklasse is de meest professionele hockeyclubcompetitie ter wereld, met budgetten die vergelijkbaar zijn met de eerste divisie. Ik zie niet in waarom de ene competitie dan wél mag doorgaan en de ander niet. Bovendien geldt voor geen enkele andere sport in Nederland dat de beide topcompetities tot de beste in de wereld behoren en dat alle nationale en internationale sterren er spelen.’

Oranje

Als secundaire reden vindt de KNHB het doorgaan van de Hoofdklasse belangrijk voor de nationale teams, die overigens wel toestemming hebben om te blijven trainen en spelen. Gerritsen: ‘Dat is goed nieuws, want zij bereiden zich voor op de Olympische Spelen van volgend jaar. Vanwege Tokio is het voor de internationals echter ook van belang dat zij in competitieverband kunnen blijven uitkomen. Zij hebben daarvoor de andere spelers in de Hoofdklasse nodig.’

De Nederlandse Elftallen mogen in het Wagener Stadion wel trainen.

De Oranje Dames en Oranje Heren mogen de komende periode doortrainen omdat de spelers een olympische A-status hebben. De trainingen vinden plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam, dat net als Papendal daarvoor speciaal is aangewezen door de overheid.
In het Wagener Stadion worden op 27 en 29 oktober ook de FIH Pro League-wedstrijden tegen Groot-Brittannië gespeeld. Die wedstrijden gaan, zonder publiek, vooralsnog gewoon door. Dat geldt ook voor de duels op 4 november tegen de nationale teams in en tegen België.


55 Reacties

 1. Mark Bouwman

  Heel goed! Het valt ook niet te verkopen dat 44 prof-voetbalclubs wèl aan de bak mogen. Nota bene al jaren door gemeenschaps geld op de been gehouden, terwijl tal van hockeyclubs hun hoofd bijna niet meer boven water kunnen houden. Dit even buiten alle maatregelen (safety first is meer dan begrijpelijk) die zijn aangekondigd: dan ook gelijke monniken gelijke kappen.

  1. cedem

   Ik snap alle gevoelens wel maar het is toch echt niet hetzelfde. Hoe worden clubs er financieel beter van als de seniorentrainingen wel door gaan? Clubhuizen zijn sowieso dicht. Komen er dan ook weer uitzonderingen in horeca en cultuur? Ik dacht dat we daar juist vanaf moesten. Voetbalclubs hebben een miljoenencontract met FOX dat mogelijk niet uit betaald wordt zonder competitie en bovendien testen de voetbal clubs meerdere keren per week spelers en begeleiding. Hoe vaak testen de hoofdklasse teams hun spelers? Is toch echt onvergelijkbaar. Ik baal er ook van en voor iedereen in Nederland is een deel van de maatregelen wel verschrikkelijk. Maar anders kan je nooit maatregelen nemen toch. Ik vind deze reactie van de bond zo totaal egocentrisch en los van werkelijkheid. Ze zouden verbindend op moeten treden en maken nu alleen de verdeeldheid en onvrede nog groter. Weinig professioneel.

  2. arnoldS

   Het televisiecontract van FOX, sponsoren die miljoenen cq tonnen overmaken en sporters die stuk voor stuk er niet naast werken. Voetbal is anders dan hockey. KNHB leeft niet in de realiteit. Eens met Welten; onhandige keuze van de overheid om de term topsport te gebruiken. Had het bij betaald voetbal gehouden.

  3. coach-devries

   Maatregels, vervelende besluiten, en allemaal pijn.. dat is onoverkomelijk helaas. Echter het verbieden om op de fiets/scooter naar je club te gaan om buiten te sporten (trainen, partijtje) verbieden zonder dat daar enig bewezen gevaar wordt gelopen is in mijn ogen bizar! In de tijd dat jongeren/studenten hadden kunnen trainen zitten ze nu 'thuis' met anderen.. en is het gevaar op besmetting minstens zo groot! Kortzichtig en onverkoopbaar! Ik ben echt geen 'corona gekkie' die de situatie niet serieus neemt.. echter slaan we nu de plank mis in mijn ogen (zacht gezegt!!)

  4. sandra100

   https://nos.nl/l/2349460 Op 22 sept leek HK hockey zwaarder te worden getroffen door coronabesmettingen dan andere sportcompetities..... Veel HK wedstrijden zijn uitgesteld als gevolg van coronabesmettingen.... KNHB had al onderzocht dat het testen van hockeyers veel te duur is.....

  5. geronisoli

   En de amateurclubs dan ? Hebben zij bekken met geld ? Corona is corona , ook hoofdklasse spelers en voetballers verspreiden het virus dus geen onderscheid maken

 2. rustaaagh

  Eens!!!

 3. Valley in the Alps

  Mijn idee de Hoofdklasse en Promotieklasse ... stukje gelegenheid voor talentvolle jongeren hun ontwikkeling voort te zetten. Qua aantal personen is dit zeer beperkt ... de senioren inderdaad wel op eigen club trainen en onderling ‘n oefenwedstrijd spelen. Sporten juist vanwege geestelijke gezondheid en balans in de corona tijdperk.

 4. jeroenv

  Helemaal eens. Sporten is goed voor lichaam en geest en in teamverband zo fijn voor de sociale contacten. In deze tijd erg belangrijk!

 5. gerrit-v

  Heeft de KNHB nooit gehoord van lobbyen? Dat doe je meestal voordat een besluit wordt genomen..... Niet achteraf.

 6. asjemenou

  Ik denk ondanks alle goede argumenten dat de overheid hiervoor niet gaat buigen. Maatregelen duren 4 weken maar eerst aankijken hoe het zich ontwikkelt en dat kan alle kanten op. Overheid wil nu wel daadkrachtig optreden dan moet je niet weer allerlei uitzonderingen gaan toestaan. Gewoon je gedrag aanpassen en je verlies voor nu nemen.

 7. barbara-frese

  Ik hoop echt dat het lukt!!!! 💪🏑🥅🤞👍🧡

  1. stekel

   Hopen doen we allemaal ..

 8. PeterMontijn

  Ja dat lijkt me ook. Anders wordt je als overheid steeds ongeloofwaardiger....

  1. pswaanenburg

   En waarom mag je met de jeugd wel onderlinge wedstrijden op je eigen club spelen, maar niet tegen andere clubs die een kwartiertje fietsen van elkaar liggen? Waar kinderen spelen die overdag uren bij elkaar in de klas zitten en na school met elkaar optrekken. Omdat bij de overheidsbesluitvorming iedere logica ontbreekt (regelmatig niet doen wat het OMT adviseerd), zal hier ook waarschijnlijk niet aan gedacht zijn...

  2. cedem

   @pswaanenburg, omdat je ergens een grens moet trekken en waar die grens ook ligt, het is helaas nooit goed. Als 15 minuten fietsen wel zou mogen, waarom dan niet 25 minuten fietsen of 35 minuten fietsen. Zo valt helaas geen beleid te maken, ergens moet een grens zijn. Een grens die we terecht allemaal niet willen maar ook een grens die er op dit moment echt niet voor niets is. Laten we in hemelsnaam hopen dat we over vier weken kunnen mopperen dat het allemaal niet nodig was, dat zou veel fijner zijn dan dat over vier weken zou blijken dat nog niet goed genoeg is.

 9. marcvanderbilt

  Wat een idioten. We moeten samen iets doen en dan reageer je zo. Fijn, ikke, ikke en de rest kan stikken.

  1. AvA

   Wat apart dit. 15 min, 20 min. Waar gaat dit over? Men wil dat groepen zich minder verplaatsen. Hockey is ondergrschikt aan de regels. Kom op het is maar hockey. We weten toch dat het niet goed ging, ook dit seizoen is waardeloos door vorona. Wedstr uitgesteld, clubhuizen dicht, geen toeschouwers etc etc. De lol is er nu toch niet dus laat t gaan. Goed voor mensen voor wie hockey alles in het leven is om ook andere di fen te vinden die leuk en belangrijk zijn. Iedereen doet zijn best, regering, knhb etc etc. Het is niet anders dit is overmacht. Blijf gezond!! 😷

 10. Mark Bouwman

  @cedem er wordt in de topsport wel degelijk met twee maten gemeten. In de horeca- en cultuursector niet. Omdat profvoetbal aan miljoenen contracten vastzitten mogen ze doorspelen, dat verwoord je heel goed. Maar HK hockeyclubs zijn ook afhankelijk van hun sponsoren en exposure. En een beetje wèl verantwoordelijke HK club zit boven op zijn spelers. Maar eens: safety first en dan voor iedereen en niet de Nederlandse Ronaldo 🙄 wel en HK topper/topster X niet....

  1. FIHCOACH

   De KNHB heeft er voor gekozen de HK amateur te houden en niet als professional te bestempelen. Dan moet de hele HK OP de schop. Ook de coaches zullen als prof moeten werken en licenties moeten hebben . Die slag heeft de KNHB niet gemaakt. Nu niet komen zeuren en je amateur verlies nemen !

  2. cedem

   Op zich mee eens hoor, ik zou er ook geen probleem mee hebben gehad als voetbal er ook uit was gegaan. En ik ben dol op voetbal en zit normaal gesproken elke week wel ergens op een tribune. Maar voetbal kan wel een bubbel creeeren met regelmatig testen, wat bij de meeste teams in de hoofdklasse echt niet gaat lukken, dat is niet realistisch, zie de besmettingen al bij internationals bij Amsterdam dames en Kampong heren. Het idee hierboven om dan alleen door te gaan met de teams die dat wel kunnen lijkt me niet zo’n goed idee, dan winnen alleen de rijken en wordt het verschil nog groter dan het nu al is.

 11. FIHCOACH

  Het vrouwen voetbal krijgt het niet voor elkaar https://nos.nl/l/2352247#UPDATE-container-48282692 Hockey zal 4 weken niet kunnen trainen en spelen. Ce la vie en leg je er bij neer.

 12. Boearco

  Zolang “topspelers” lekker met elkaar uiteten gaan en risico lopen het virus te krijgen, kun je hoofdklasse en hockey überhaupt geen professionele sport noemen.

  1. maus2018

   Gelukkig krijgen beroepsvoetballers geen corona!

  2. stekel

   Mits je het niet verteld of toegeeft is alles mogelijk

 13. MIck

  Laten we ons zelf niet voor de gek houden de competitie ligt 4 weken stil, want als er aan het verzoek van de bond gehoor word gegeven is het einde zoek en gaan andere sportbonden ook aan de deur kloppen.

 14. albert-monpelliergmail-com

  En weer is mijn reactie er weer afgehaald!

  1. coach-devries

   Daar zal vast een reden voor zijn Appie ;-) maar zonder grappen.. dat gebeurt vaker.. niet alleen bij jou.

 15. osho

  Als vrouwenvoetbal door mag gaan, dan moet de hoofdklasse ook door mogen gaan.

  1. MIck

   Alleen gaat vrouwenvoetbal niet door.

  2. circlestorm69

   Jawel hoor Mick, was net op het Journaal.

 16. lynnBosman

  Vrouwenvoetbal gaat wèl door. https://www.vi.nl/nieuws/minister-grijpt-in-en-heeft-goed-nieuws-over-eredivisie-vrouwen

  1. opleidenkey

   Wat een soap weer. Ben benieuwd...

 17. trijntjel

  Gelijkheidsbeginsel. Vrouwenvoetbal gaat door maar zijn met als hockey hoofdklasse officieel amateurs. Kortom laten we ook hier gelijkheidsbeginsel toepassen. KNHB te laat en niet bij de les geweest. Wat doen ze daar toch in Nieuwegein?

 18. Mark Bouwman

  @FIHCOACH je opmerking dat de KNHB wil dat de HK deze amateurstatus behoudt wordt "op zeker" NIET gedeeld door een groot deel van de HHcv. Daar ligt al jaren een "pijndossier". Het is immers een competitie die voor een groot deel mede afhankelijk is van sponsoren en ook internationale club- en bondsverplichtingen met spelers die door de clubs betaald worden.

  1. FIHCOACH

   @bouwman ( ouwe HGC'ER ??;-) ) Helemaal met jou eens dat dit al jaren een pijndossier is. Ik bedoelde meer dat de KNHB de HK als amateur wil behouden omdat als de HK daadwerkelijk zich zou afscheiden zoals bij de KNVB gebeurt is , er heel veel mensen hun baantje bij de KNHB verliezen en er daadwerkelijk professionele mensen in dienst genomen moeten worden met de juiste diploma's en licenties en de clubs anders ingericht moeten worden met boventafel open en transparante contracten en er opleidings vergoedingen naar andere clubs betaald moeten worden etc etc. Voorlopig blijft de HK amateuristisch.

 19. rancoburgzorg

  In Belgie en Duitsland wordt er voorlopig wél gewoon gehockeyed. Door jeugd en volwassenen. Mét publiek (in Belgie tot maximaal 400 man). Ik geef toe dat ze daar dan ook een andere variant van het coronavirus hebben. Gelukkig gaat het vrouwenvoetbal wel door in Nederland. Zucht. Met hockey zitten we inmiddels zo ver in absurdistan dat ik me er al niet meer boos over maak. Laten vooral hopen dat de KNHB tenminste nu al besluit 3 mooie zomermaanden (dit keer 2021) qua hockey niet wéér verloren te laten gaan.

 20. michielvanvugtoutlook-com

  Het is natuurlijk onuitlegbaar als de hoofdklasse moet stoppen en vrouwenvoetbal wel door mag. Vergelijke exposure en budgetten en belangen als hoofdklasse hockey. Zeker in een aanloop naar evt Spelen. Allemaal of niemand in de topsport!

 21. rustaaagh

  @FIHCOACH, De KNHB en de HHcv zijn jaren geleden een traject aangegaan om de Hoofdklasse te hervormen. Dit zijn ze met een externe partij aangegaan die ook de hoogste Belgische betaald voetbaldivisie heeft hervormd. Alles is gestrand bij minder teams in de Hoofdklasse is minder wedstrijden is minder baromzet of meer teams is groter niveauverschil. De clubs in de hoofdklasse zijn helaas ook te verdeeld hierin.

 22. Mark Bouwman

  @FIHCOACH: ja (ouwe) HGC'er 😉

 23. maus2018

  Kennelijk zijn de lijntjes korter van de KNVB naar de minister sport dan die van KNHB. Gisteren in een paar uurtjes was het het rond. Kom op KNHB💪

 24. charliejanssen

  Ik denk dat men ook reëel moet zijn en moet durven stellen dat de hockeywereld wel degelijk anders is dan de voetbalwereld. De zogenoemde "bubbel" lijkt beter te werken bij het voetbal dan bij het hockey. Zeker omdat veel hockeyers in de hoofdklasse nog student zijn of met meerdere hockeyers samenwonen. Zolang er niet structureel elke week getest kan worden, is het beter om het hockey even stil te leggen.

  1. maus2018

   Hockey is voetbal met een stokkie. Testen, binnen het uur de uitslag is gewoon mogelijk.

 25. j-koppenol

  Heel kort: - HK hockey amateur Vs prof is een andere discussie - maatregelen amateursport raken niet alleen hockey, maar zijn zeer slecht te rationaliseren - blijkbaar zijn sommige amateur sporten / sporters verheven boven anderen (A topsportstatus of vrouwen eredivisie voetbal Weinig consistent en verdedigbaar zijn de maatregelen en uitzonderingen mbt amateursport, dat is wel duidelijk

 26. lynnBosman

  @sportliefhebber: maar die vlieger gaat niet op voor de voetbalvrouwen. In dit geval pissen vooral de Nederlandse hockey internationals naast de pot, terwijl we nota bene de zwaarste en beste competitie van de wereld hebben. Vele hansbalsters, voetbalsters voetballen juist in buitenlandse competities omdat deze beter en lucratiever zijn en deze gaan wel door.

 27. rustaaagh

  Rutte gaf aan dat bij tennis een single mag, een dubbel niet. Inmiddels heeft de KNLTB voor elkaar dat dubbelen ook mag! Hup KNHB!

  1. opleidenkey

   Ehh, niet in competitieverband, alleen recreatief (ook geen ladders!)...

 28. lynnBosman

  JUIST HUP KNHB!! Wat ook hielp voor de Eredivisievrouwen is dat ze veel bijval via social media (van bn'ers, tweede kamerleden) kregen, dat krijgen de andere sporten veel minder.

 29. slangenmensnl

  Ik denk dat de KNHB de krachten moet bundelen met alle buiten teamsportbonden en gezamenlijk (NSF?) het kabinet/de politiek doen laten inzien, dat de trainingsmaatregel een schot in eigen doel is. - OMT adviseert teamsporttraining buiten op 1.5m te overwegen - sport is een uitlaatklep ! Juist in deze moeilijkere tijd extra nodig voor (mentale) weerbaarheid. - onder klanten/personeel van nu gesloten horeca zijn ook teamsporters; die worden nu binnenshuis gestuurd, een grote haard van besmetting. Wat gaan die (we) doen ? Alleen zitten, of bij elkaar ? een (voetbal)wedstrijd kijken ? - een groot maatschappelijk middenveld (spelers, vrijwilligers, bestuursleden; alle buitensporten bij elkaar 1 miljoen plus?) wordt nu zingeving en tijdsbesteding ontnomen. Wat gaan die nu thuis doen ? - (team-sport)clubleden hebben iets van discipline, anders hou je het bij een club niet vol. Bovendien kan vanuit de club extra gecommuniceerd over verstandig gedrag (bijv. "als we ons (ook thuis) niet verstandig gedragen, wordt training straks weer geschrapt"). Volgens mij leidt de discussie over de hoofdklasse af van het hoofdbelang van training voor de volle breedte vd sport.

 30. partijtje

  prachtige statements allemaal, maar helaas moeten er zo min mogelijk bewegingen zijn om evt. overdracht te voorkomen. In welke klasse je ook speelt nu gewoon helaas vier weken NIET. Deze discipline zullen wij met z'n allen moeten opbrengen. Wanneer de een wel en de ander niet gaat spelen is het belang van onze gezondheid ter discussie.

  1. slbal

   Dan moeten de kinderen dus ook vooral gaan fietsen naar de training en niet door ouders gebracht worden, heb je nog steeds veel bewegingen(en kans op besmetting van de rijouders als er meerdere kinderen meerijden). Senioren komen over het algemeen zelf naar de club(fiets of alleen in de auto)

 31. rustaaagh

  @conegut, Het stijgende aantal besmettingen is zeker reden tot maatregelen. Maar dan wel daar waar het effect heeft. De afgelopen weken heb ik getraind en wedstrijden gespeeld en ben daarna direct weer naar huis gegaan. Het kan prima! Er is niets bekend van brandhaarden bij hockeyclubs. Dmv de registraties en het bron- en contactonderzoek zou dat naar buiten moeten zijn gekomen. Rutte benoemde wel dat is gebleken dat de leeftijd 18-25 jaar een aanzienlijke groei kende. Daar moet ook uit kunnen blijken welke groepen dat exact zijn. Dus moet je daarop beleid maken. Jeugd wordt daar gelukkig buiten gelaten, voor veteranen zou dat ook kunnen. Maar besmettingen in de buitenlucht zijn te verwaarlozen, niet of onregelmatig sporten brengt grotere gezondheidsschade toe.

 32. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  Tsja waar geld , veel geld, heel erg veel geld in om gaat laat de regering niet zomaar omvallen.... Mevr Welten is in ons hockeyers "topsporter" echter wat is nu echt de definitie van het woord topsporter. Als dat duidelijk wordt en wat er voor gedaan moet worden om bij deze elite te behoren dan kan de regering ook beter aangeven wie wel en wie niet. Heel eerlijk gezegd denk ik dat het heel erg verstandig is dat de hoofdklasse behalve Kampong Heren 1 want die krijgen geen corona aangezien ze een besmet persoon opstellen stil gelegd wordt. Misschien is het allemaal heel erg jammer en weet niemand meer wat hij of zij of het met zijn tijd moet maar goed wees allemaal beetje eerlijk naar jezelf en gezondheid is beter en belangrijker dan hockey, korfbal, handbal etc. Laat het allemaal maar even rusten en dan zien we in februari 2021 wel weer. Stay safe!


Wat vind jij? Praat mee...