De Spelregelvraag: de Almeerse aanval die onderbroken werd

Een nieuwe week, een nieuwe spelregelvraag. We pakken een fraai moment van een paar seizoenen geleden, in een wedstrijd tussen Pinoké en Almere.

Het gaat om een aanval van Almere, die onderbroken wordt door Pinoké. Kruip in de huid van de scheidsrechter en laat maar horen wat jij in dit geval zou beslissen. Succes!


13 Reacties

  1. bartherklots

    In het voetbal, bak opde stip en rood. Hockey, strafcorner en geel, 10min. Persoonlijk vanwege onsportief spel en fysiek, rood.

  2. solo

    Strafcorner geel en 10 min

  3. jochen-van-westendorp

    Dat iedereen het wel eens is over een SC en gele kaart. Vraag is alleen of dat dan 5 of 10 minuten is. Persoonlijk neig ik naar 10 minuten.

  4. BramFransen

    Strafcorner en een gele kaart voor de verdediger (10 min).

    1. robdevree

      Opzettelijk fysieke overtreding geel 10 minuten en een strafcorner

  5. Mark Bouwman

    Strafcorner en rood. Rechterbeen wordt bewust achteruit gestoken naar de aanvaller. Dat geeft een hoog blessure risico en hoort overal op het veld direct rood te zijn.

  6. Hein Stoops

    Maar gaat het rechterbeen bewust omhoog, of gaat dit pas omhoog doordat de aanvaller blijft haken? Dat bepaalt alles in deze, benieuwd wat de scheidsrechter beoordeelt, die ziet de slowmotion niet…

  7. nicovisch

    Opzettelijke overtreding!! Vuur rood. En een paar wedstrijden schorsen! Dit hoort niet op het hockeyveld thuis. En een strafbal.

  8. rutgermeijnen

    SC en donkergeel 10 minuten

  9. gerardvanstijn

    @nicovisch, een strafbal geven voor een overtreding die buiten de cirkel gemaakt wordt? Waar in de spelregels staat dat dit mogelijk is?

  10. gerardvanstijn

    Strafcorner lijkt me duidelijk. Daarnaast zou ik als persoonlijke straf ook nog rood geven. Maar het zou kunnen dat de bonds het zal beoordelen als een overtreding die geel waard is.

  11. Eelco Houwink

    Los van alle regeltechnische beslommeringen moet je zo’n middenvelder denk ik na de wedstrijd even meenemen naar het voetbal en hem zich daaar in laten schrijven

  12. MichielDeBoer

    Uitslaan maar geel voor Pinoke. Bal van Almere te hoog gespeeld = gevaarlijk spel en dus vrij slag Pinoke. Hierna fysiek van de verdediger van Pinoke, geel en 10 min zitten. Dit is mijn (verfrissende en mischien niet helemaal correcte) mening, maar geen idee of zoiets eigenlijk mag in het hockey, hoor het graag!


Wat vind jij? Praat mee...