De Spelregelvraag: de flipperkast-uitspeelcorner van SCHC

In de Spelregelvraag staat deze keer een fragment centraal, dat je misschien al voorbij het zien komen op onze social-kanalen. De flipperkast-uitspeelcorner van SCHC tegen Amsterdam.

Een bal die er uiteindelijk – tot woede van Amsterdam-goalie Anne Veenendaal – invliegt. De corner is nu voorbij omdat SCHC scoort. Maar op welke manier (of manieren) kan deze uitspeelcornersituatie nog meer beëindigd worden? We horen het graag!


7 Reacties

  1. BramFransen

    Ik zie niks vreemds. Ik zou dus het besluit volgen en een doelpunt geven.

  2. bob-smits

    Als de bal 5 meter buiten de cirkel geweest is de aanvallende partij een overtreding maakt een verdediger opzettelijk een overtreding maakt => strafbal

    1. christiaan-loeber

      En bal over de achterlijn.

  3. paulvankeep

    En als de bal over de achterlijn geweest is

    1. dusanvanleeuwen

      Een belangrijke toevoeging, ook al omdat er maar weinig velden zijn waar de bal tot 5m over de achterlijn kan komen 🤪

  4. keesbrinkman

    Moeilijk te zien: is bal überhaupt buiten cirkel geweest? Zo ja, dan is het gewoon doelpunt. Zo neen, dan is het geen doelpunt en gewone achterbal = einde wedstrijd

  5. woutervonk

    Het gaat er niet om of er de juiste beslissing is genomen. Er waren er volgens mij overigens een paar ... Het is dit keer een heel andere manier van vragen dan dat we gewend zijn. Er staat "Maar op welke manier (of manieren) kan deze uitspeelcornersituatie nog meer beëindigd worden?"


Wat vind jij? Praat mee...