De Spelregelvraag: De hoge corner van de Kiwi’s

Een spelregelfragment uit de oude doos deze week. We kijken naar een strafcorner uit een Pro League-duel tussen Nederland en Nieuw-Zeeland van een paar jaar geleden.

De Kiwi’s leggen aan vanaf de kop van de cirkel. En dan? Vertel het ons maar? Gevaarlijk spel? Een nieuwe corner? Name it!


11 Reacties

 1. paulvankeep

  Onbesuisde snijer die vol op het lichaam van De Geus gericht is. Dat ie toevallig via de stick hand tegen zijn benen aangaat is een gelukje. Vrije slag verdediging.

 2. idobbelaar

  Gevaarlijk spel ook al raakt de bal onder de knie. Uitslaan zou mijn beslissing zijn als ik scheidsrechter was. Maar ik ben geen internationale scheidsrechter natuurlijkโ€ฆ.

 3. rutgermeijnen

  Gevaarlijk. Vrije bal Nederland ๐Ÿ‘๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘

 4. bastiaan-van-veelen

  Lastig. Ik zou zeggen nieuwe corner vanwege shoot. Het gaat om de hoogte van waar de bal de stick van SB raakt. Op het moment van raken is de bal onder de knie van SB. Dus (nog net) geen hoog. Zou zo maar kunnen dat ik hem mis heb. Krijg altijd te horen dat ik tijdens partijtjes slecht fluit (al schijnt dat meer te maken te hebben dat ik meestal geen lenzen in heb en het gewoon niet zo goed zie ๐Ÿ™ˆ).

 5. BramFransen

  Op het moment van raken van de hand van de uitloper is de bal al boven de knie. Dus te hoog en vrije slag voor de verdediging.

 6. daan_palmboom

  De bal is hier voor Nederland de nieuw Zeelander slaat de bal hoog boven de plan ken gaat dan bij Sander de baart op zijn knie uitslaan Nederland

 7. woutervonk

  Dat de bal boven kniehoogte geschoten wordt lijkt mij duidelijk. Waar de bal heen zou gaan als de stick van de verdediger er niet tussen had gezeten vraag ik me wel af. Te zien is dat de lijnverdediger al wegduikt en er is zelfs een aanvaller die z'n stick hoog in de lucht brengt en daarbij een wegdraaiende beweging maakt, terwijl hij ver naast de tweede paal staat. Al met al lijkt het een (te) hoog geslagen bal die (ruim) naast het doel zou gaan. Mijn beslissing zou zijn een vrije slag voor de verdediging wegens gevaarlijk spel.

 8. rudi wortmann

  op het moment van raken (stick) is de bal nog niet te hoog (onder de knie). Echter de bal is wel in een opwaardse lijn en zal (als hij niet was aangeraakt) ook daadwerkelijk te hoog zijn geweest..

 9. robertverdonschot

  Het lijkt mij duidelijk. Een overtreding. De bal gaat hoog, maar ogenschijnlijk ook nog eens naast t doel. Sowieso gevaarlijk spel lijkt me. Vrije slag Nederland dus.

 10. pjklaassen

  Gevaarlijk spel, vrije slag nl

 11. jurjen-oskam

  Eens met bijna alle bovenstaande reacties: ik zou fluiten voor een vrije slag verdediging. Als dit schot op doel onderweg door niets of niemand geraakt zou zijn, dan had deze de doellijn zeker hoger dan plankhoogte gepasseerd.


Wat vind jij? Praat mee...