De Spelregelvraag: Een corner die alle kanten op kan

Waar de vorige spelregelvraag eindigde in een strafcorner, begint deze aflevering van onze rubriek ermee. We kijken opnieuw naar een fragment uit de Duitse competitie, ditmaal naar een wedstrijd tussen UHC Hamburg en Club an der Alster uit 2018.

UHC krijgt een corner. Vervolgens wordt het interessant. Allereerst: is deze corner gevaarlijk? Vind je van niet, dan wordt de baan van de bal onderwerp van gesprek. De bal gaat hoog, via de uitloper tegen de balk en blijft dus in het veld. Geen makkie, maar uiteraard zijn we wel benieuwd naar jouw beslissing.


9 Reacties

 1. RobertEngel

  Niet gevaarlijk. Omhoog via verdediger, dus weer strafcorner.

 2. walter-driehuis

  Strafbal. Bal is naast de keeper en het is het voorkomen van een mogelijk doelpunt door een onopzettelijke overtreding.

 3. klarenbeek.huib@gmail.com

  Nieuwe corner.

 4. martijn-meima

  Niks aan de hand. Bal gaat via verdediger omhoog en komt ongevaarlijk neer. Doorspelen

 5. jurjen-oskam

  Volgens mij komt de bal op de onderarm van de uitlopende verdediger, niet op zijn hand (maar daar heb ik wel frame voor frame zitten kijken). De bal was beneden kniehoogte, oftewel niet gevaarlijk. Verder lijkt mij niet dat er een waarschijnlijk doelpunt is voorkomen: er stonden nog twee lijnstoppers toen de bal op doel werd gepusht. Mijn conclusie: strafcorner. Als je vindt dat de bal niet op de onderarm van de uitlopende verdediger kwam, maar in plaats daarvan op (de goede kant van) zijn stick, dan is het de vraag welk nadeel het aanvallende team heeft van de omhoog weggekaatste bal. Dat lijkt er niet te zijn, waardoor ik zou zeggen: doorspelen.

 6. paulvankeep

  Bal komt op hand aan de stick, niet gevaarlijk. Daarna gaat de bal door de lucht zonder een aanvaller in de buurt, dus ook ongevaarlijk. Ik zou zeggen, lekker doorspelen.

  1. paulvankeep

   Aan de andere kant: je mag in de zaal de bal niet omhoog spelen tenzij op doel. De verdediger speelt de bal omhoog, al is het via zijn stick hand. Dus dat pleit weer voor een nieuwe corner.

 7. pjklaassen

  Nieuwe corner

 8. kasparstevens

  De reeds hoge bal, gaat via verdediger nog ‘iets’ hoger, maar zonder gevaar. Doorspelen.


Wat vind jij? Praat mee...