De Spelregelvraag: een vrije bal of toch een corner?

Daar is -ie weer, voor de liefhebber: de spelregelvraag! Ditmaal een fragment uit de Commonwealth Games. Gaat u er even voor zitten.

Een moment uit het duel tussen India en Engeland. De Aziaten in de aanval. Zeg het maar. Wat zou jij geven? Een vrije bal of toch een strafcorner? We zien de suggesties graag tegemoet.


11 Reacties

  1. rutgermeijnen

    Geen afstand: corner.

  2. maartjedebont

    Volgens mij wordt ze binnen 5 meter na uitname al aangevallen, dus dan is het een strafcorner.

  3. woutervonk

    Zoals ik het zie, staat de verdedigster niet om (minimaal) vijf meter én heeft de bal nog geen vijf meter afgelegd. De verdedigster komt uit de cirkel en gaat een duel aan. Opzettelijke overtreding binnen de 23, dus corner. Geen kaart.

  4. r.vandermeij@telfort.nl

    Corner

  5. casperstork

    Strafcorner. Wordt binnen 5 m aangevallen buiten de cirkel nadat de vrije bal was genomen

  6. pjklaassen

    Oef, dit is een lastige. Kan beide kanten opvallen. Probeerde een beetje te stappen te tellen vanaf moment nemen van de bal en dan neig ik naar een corner.

  7. paulvankeep

    Doe mij maar een strafcorner

  8. jeroen-de-nooijer

    Geen afstand: corner

  9. bartherklots

    Afstand wordt door beide partijen niet echt in achtgenomen. De scheidsrechter had dan eerder moeten fluiten c.q. overnemen en ten eerste melden dat iedereen vijf meter afstand moet nemen. Zij laat echter doorspelen, dus de overtreding die de Engelse speelster maakt is naar alle waarschijnlijkheid shoot, dus vrije slag India.

  10. bob-smits

    geen 5 meter, strafcorner

  11. BramFransen

    Wordt de bal wel op de juiste plek genomen? Als we daar niet moeilijk over doen dan zou een corner de juiste beslissing zijn.


Wat vind jij? Praat mee...