De Spelregelvraag: is de Duitse draai binnen de regels?

Misschien is het een eitje voor doorgewinterde zaalfanaten. Dat zeggen we er alvast bij. Maar de situatie die je hieronder ziet, komt in de praktijk zo vaak voorbij dat hij het bekijken waard is.

Net als vorige week kijken we naar een fragment uit de laatste EK-finale tussen Duitsland en Oostenrijk. De Duitse aanvaller draait weg, maar komt vrij snel een tegenstander tegen. Wat zou jij doen? Laat je dit doorgaan of fluit je af? En welke straf leg je op? We horen het graag!


8 Reacties

 1. robgroeliker

  Blok en gele kaart!

 2. bastiaan-van-veelen

  Blok groen

 3. eefgorter

  ik volg maar even het antwoord op dezelfde situatie paar weken terug: “de bal is niet zo hard. absoluut geen kaart”. smh 😳

 4. BramFransen

  Speler riskeert een tegenstander te verwonden door de turn. Vrij slag tegenpartij en gele kaart. Verdediger heeft hand reeds op de grond en is binnen 1 meter.

 5. lenny-baker

  Als ie de bal had kunnen liften en iets meer naar links was het een mooi goal geweest. Nu speelt hij m best hard in het blok. Denk nu toch wel vrije bal tegen en een kaart.

 6. bob-smits

  Verdediger zit al laag met de stick voor z'n voeten. De aanvaller speelt de bal daar blind in. Gele kaart voor de aanvaller en vrije bal voor de verdediger.

 7. jack-jacobs

  Mooie turn om de eerste tegenstander heen. Wel daarna de bal tegen de liggende stick van de tegenstander (het blok) binnen 2 meter & niet zachtjes. Wat mij betreft vrije slag verdedigende partij en helaas geel voor de aanvaller. Helaas omdat hij alleen rekening kon houden met zijn eerste verdediger & de tweede denk ik niet in de gaten had

 8. kasparstevens

  Tja, maar ‘over het blok’ had een prachtig goal kunnen worden…


Wat vind jij? Praat mee...