De Spelregelvraag: kaart na tik tijdens shoot-out?

Een moment van het afgelopen weekend zorgde voor gefronste wenkbrauwen een portie nieuwsgierigheid. We hebben een fragment uit onze eigen livestream gevist, die ook doorliep tijdens het play-outduel tussen de mannen van Bloemendaal en Tilburg.

Heb je die wedstrijd niet gezien? Jammer, je hebt wat gemist. Een ultralate gelijkmaker van Bloemendaal en vervolgens – altijd leuk – shoot-outs. Daarin wordt een speler van Tilburg aangetikt door de keeper van Bloemendaal. Een strafbal, zoveel was zeker. Maar zou je de doelman ook een kaart geven? Kan dat eigenlijk tijdens de shoot-outs? En hoe loopt het dan verder? Vertel het ons maar, na het bekijken van deze clip.

Om een keer uit te proberen, hebben we ook een poll toegevoegd aan de vraag. Uiteraard mag je ook onder het bericht reageren, onder je eigen naam (zoals wellicht inmiddels bekend).

 

 

 • Zou je bij deze overtreding een kaart geven?

  Deze poll is gesloten.

  Zou je bij deze overtreding een kaart geven?  Ophalen van gegevens


6 Reacties

 1. martijn-sluiter

  De keeper stapt naar voren en zou moeten weten dat hij nooit met zijn voet bij de bal kan, hij neemt dus bewust het risico dat hij de speler ten val brengt. Geen idee wat de reglementen zeggen over het wisselen van een keeper tijdens de shoot-out maar het lijkt me dat dit mogelijk moet zijn, anders wordt de verdedigende partij wel heel erg benadeeld.

 2. pjklaassen

  Dit is geen overtreding waar je een kaart voor geeft. Weet overigens niet of dit inderdaad mogelijk is bij shoot outs. Intentie om de bal te spelen, duidelijk te zien. Echter mist hij de bal waardoor het een overtreding is en dus strafbal conform de regels.

 3. robertmsmit

  Opzettelijke fysieke overtreding dus kaart. Ik heb wel eens een shootout serie gezien waarbij een keeper twee keer een strafbal tegen kreeg maar geen kaart; lachwekkend. Wat gebeurt er dan? Keeper is uitgespeeld, mag ook geen SB meer nemen. Als er iemand is in keeperstenue dan kan die gaan keepen. Zo niet, krijg een wisselspeler geen tijd om uitrusting aan te doen.

  1. pjklaassen

   Sorry maar ik vind dit echt geen opzet van de keeper…

 4. henkjandozemanhotmail-com

  Keeper probeert de bal te spelen, maar mist. Wel fysieke overtreding op aanvaller, maar geen opzet. Een strafbal, geen kaart.

 5. caroline-van-de-leur

  Opzettelijke overtreding = strafbal. Geen kaart want in mijn ogen geen heel zware overtreding. Maar als je toch een kaart geeft, zijn specifieke shootout regels van toepassing (ik neem aan dat Nederland de FIH shootoutregels volgt), en daarin staat dat een geschorste (alleen met gele of rode kaart) goalkeeper alleen maar gewisseld mag worden door 1 van de 3 spelers die zijn aangeduid om de shootouts te nemen. Die krijgt de tijd om de keepersuitrusting aan en uit te doen. Als de speler enkel een gezichtsmasker draagt, mag de bal alleen met de stick worden gespeeld (er is geen 'vliegende keeper' meer).


Wat vind jij? Praat mee...