De Spelregelvraag: krijgt de Australische Taylor gelijk?

Voor onze Spelregelvraag van deze week gaan we even terug naar de Grand Final van de FIH Pro League. De halve finale tussen de dames van Argentinië en Australië om precies te zijn. 

Renee Taylor komt de vijandige cirkel binnen en het duel wat dan volgt, nemen we onder de loep. Vertel het maar. Wat is in dit geval de juiste beslissing?


14 Reacties

  1. Robertverdonschot

    Lijkt mij stick afhouden 🤔

  2. hannes-soetersgmail-com

    Afhouden en shoot, dus corner

  3. EwoutWajer

    Strafcorner. Als je denkt dat het opzettelijk is zou je ook een groene kaart kunnen geven.

  4. BramFransen

    Ik zie een opzettelijke overtreding. Verdedigster duwt echt de stick tegen de grond en blokkeert zo de stick van de aanvalster. Dus opzettelijk dus een strafbal.

  5. nicovisch

    Stick afhouden. Strafcorner.

  6. Magnus Querqus

    Lijkt op stick afhouden en afhouden van ARG, ergo SC.

  7. Lars Franken

    Je kan er een corner voor geven

  8. rutgermeijnen

    Stick afhouden. Vrije slag voor geel. Als zij de aanvaller is SC!

  9. bob-smits

    afhouden, strafcorner

  10. Rinke Zonneveld

    Er lijkt in eerste instantie geappelleerd te worden voor shoot, maar ik zou een SC geven voor afhouden.

  11. PaulvanKeep

    De vraag is of het niet eerst een overtreding van de Australische speelster is. Met haar linkervoet schermt ze de bal af en duwt de stick van de verdedigster weg.

  12. nielsend

    Nee, ik denk dat ze geen gelijk krijgt omdat ze voor shoot appelleert en dat is het niet. Had ze geappelleerd voor stick afhouden dan had ze waarschijnlijk gelijk gekregen en was het een strafbal en een gele kaart voor de Argentijnse.

  13. Lars Franken

    Het is in ieder geval geen stick afhouden….

  14. schuyt-robziggo-nl

    Argentijnse verdedigster blokkeert opzettelijk met stick (en voet) de mogelijkheid van aanvalster om bal te spelen. Regel 12.4.b strafbal en gele kaart (5min)


Wat vind jij? Praat mee...