De Spelregelvraag: wie maakt de overtreding?

Voor deze editie van de Spelregelvraag nemen we je even mee naar het afgelopen EK. In het Wagener Stadion rekende Duitsland af met Wales.

Tijdens die wedstrijd denderde de Duitse Florian Fuchs de cirkel in van Wales. Uiteraard op zoek naar schot of een strafcorner. Wat vind jij, hoort deze actie inderdaad een corner op te leveren? Of maakt Fuchs juist zelf de overtreding?


10 Reacties

 1. MichielDeBoer

  Overtreding Fuchs, vrije slag verdediging!

 2. solo

  De allereerste overtreding is van Fuchs , hij trapt de stick weg van de verdediger.

 3. pjklaassen

  Eerst overtreden is van fuchs

 4. jurjen-oskam

  Voor mij is dat een vrije slag verdediging, omdat de aanvaller de stick wegschopt van de verdediger. De tweede stap die de aanvaller in de cirkel maakt is mijns inziens geen normale stap, maar bedoeld om de stick van de verdediger te blokkeren / uit de weg te krijgen. Dat de aanvaller daarna struikelt over de voet van de verdediger is niet relevant meer.

 5. paulkammeijer

  Lijkt mij afhouden, vrije slag verdediging

 6. paulvandijk

  Christopher Ruhr loopt ook ergens in de buurt, dan vind ik het op voorhand sowieso ├╝berhaupt (om in Duitse sferen te blijven) al snel een overtreding van Ruhr.

 7. ceesfokker

  Ik zou fluiten tegen Fuchs voor afhouden

 8. rutgermeijnen

  Vrije slag rood. Zwart drukt eerst zijn kont er in

 9. edwin-den-houter

  Vrije slag rood...afhouden van Fuchs.

 10. bartherklots

  Het gaat in dit soort situaties om te beoordelen wie de 1ste overtreding maakt. In deze situatie Fuchs, hij houdt af omdat de verdediger een verdedigende actie inzet, hij loopt niet mee. Verder zou je als scheidsrechter nog kunnen afvragen of Fuchs niet een kaart moet krijgen mbt zijn schwalbe!


Wat vind jij? Praat mee...