Dit jaar geen Nationale Schoolhockeycompetitie door coronavirus

Hoewel de voorrondes van het schoolhockey pas voor 17 april staan gepland, heeft de KNHB besloten de Nationale Schoolhockeycompetitie 2020 af te gelasten. Omdat de scholen vanwege het coronavirus hun deuren tot en met 6 april moeten sluiten, wordt de periode tot de voorrondes te krap, stelt de hockeybond.

Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de periode wordt verlengd waarin de scholen zijn gesloten en er niet kan worden gehockeyd.

De organisatie van het evenement heeft gekeken of het mogelijk is de voorrondes en de finale naar achteren te verschuiven. Maar vanwege de meivakantie en de volle kalenders van verenigingen en scholen in juni zijn er geen mogelijkheden om de Nationale Schoolhockeycompetitie te verplaatsen.

Aan de Nationale Schoolhockeycompetitie doen jaarlijks honderden scholen uit heel Nederland mee. Na de regionale voorrondes worden de finales van het schoolhockey in het Wagener Stadion in Amsterdam gehouden.

Competitie

Deze afgelasting geldt specifiek voor de Nationale Schoolhockeycompetitie en staat los van de besluitvorming rondom de reguliere hockeycompetities, stelt de hockeybond. De KNHB heeft dinsdagmorgen laten weten dat zelfs als er vanaf 7 april weer kan worden getraind, er zeer waarschijnlijk in het paasweekeinde nog geen competitie wordt gespeeld. Ook houdt de KNHB er rekening mee dat er dit seizoen langer doorgespeeld gaat worden.


2 Reacties

  1. tjebbelieman@gmail.com

    Dit is kut

  2. frans-j

    Leukste competitie die er is. Plezier, plezier en plezier! Erg jammer


Wat vind jij? Praat mee...