Dit jaar vanwege corona géén verkiezing FIH Star Awards

De traditionele verkiezing tot Wereldhockeyer van het Jaar komt voor 2020 te vervallen. Dat heeft de wereldhockeybond FIH besloten. De coronacrisis heeft de voorbije maanden zoveel internationale wedstrijden en evenementen – waaronder de Olympische Spelen – van de kaart geveegd dat een verkiezing onzinnig zou zijn.

‘De COVID-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat we zo’n grote hoeveelheid wedstrijden en evenementen moesten afgelasten dat we dit jaar geen individuele prijzen uitdelen’, aldus een woordvoerder van de FIH. ‘Vanzelfsprekend zullen we deze verkiezing weer oppakken zodra er in het internationale hockey weer op reguliere basis interlands gespeeld kunnen worden.’

Dit jaar geen FIH Hockey Stars Awards.

De Goede blijft nog even de beste

De FIH komt normaal gesproken in december met de nominaties voor de zogenaamde FIH Stars Awards, de belangrijkste individuele prijzen in het internationale hockey. Elk jaar brengen media, hockeyers en fans hun stem uit op de kandidaten voor beste speelster/speler, beste coaches en grootste talenten.

Begin dit jaar kreeg Oranje-aanvoerder Eva de Goede de prijs voor Wereldhockeyer van 2019 bij de vrouwen overhandigd. Het was voor haar de tweede keer op rij dat ze die prestigieuze prijs won. Alyson Annan werd toen voor de tweede opeenvolgende keer gekozen tot Beste Coach.

Bij de mannen ging de prijs voor beste hockeyer naar de Indiër Manpreet Singh en werd Colin Batch, keuzeheer van hockeymannen van Australië, uitgeroepen tot beste coach.


3 Reacties

 1. RobV

  Logisch lijkt me. En het voorkomt ook dat we weer een akward verkiezing krijgen waarin de Indiërs er met de prijzen vandoor blijken te gaan.

 2. Nvanas012

  Waarom deze Indiër als foto en niet onze Eva de Goede?

  1. RazwanAhmed

   Omdat Eva de prijs voor beste speelster van de wereld echt had verdiend en de Indiër de prijs had gekocht.


Wat vind jij? Praat mee...