Jamie Dwyer roept op om geld te doneren voor geteisterd Australië

Nog altijd wordt Australië gekweld door hevige bosbranden. Verschillende initiatieven zijn inmiddels opgezet om iets te doen voor de gedupeerden. Ook voormalig Jamie Dywer heeft besloten te helpen. De vijfvoudig wereldspeler van het jaar roept op om geld te doneren aan het Australische Rode Kruis.

Dwyer deed zijn aankondiging op Instagram. ‘De verwoesting van de Australische bosbranden is onvoorstelbaar. Ga naar onze JustGiving-pagina om te doneren aan @redcrossau ter ondersteuning van brandweerlieden en mensen die slachtoffer zijn. Alle kleine beetjes helpen’, schrijft hij.

Degenen die doneren maken kans op een gesigneerd shirt of een gesigneerde stick waarmee Dywer speelde tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Inmiddels is ruim 6000 Australische dollar gedoneerd. Het doel is om 10.000 dollar in te zamelen.

Pro League-duel

Vooralsnog hebben de bosbranden nog geen gevolgen voor de duels van Australië in de Pro League tegen België (25 en 26 januari) en Groot-Brittannië (1 en 2 februari). De internationale hockeyfederatie FIH meldt dat de voorbereidingen van deze duels verlopen zoals gepland.

‘De gezondheid en veiligheid van teams, fans, officials, vrijwilligers en iedereen die bij onze evenementen betrokken is, heeft de absolute prioriteit voor de FIH en de wereldwijde hockeygemeenschap’, laat de FIH als eerste weten.

‘De FIH heeft contact opgenomen met de bonden van Australië, België en Groot-Brittannië om informatie en updates uit te wisselen over de situatie die zich ontwikkelt. Hierbij zijn de medische staf van elke ploeg en de FIH Health and Safety Committee betrokken. De Australische bond onderhoudt regelmatig contact met de lokale veiligheidsinstanties en houdt dagelijks toezicht op de luchtkwaliteit.’

Afgelopen week zijn in Sydney verschillende internationale sportevenementen gehouden waarbij de luchtkwaliteit binnen de toegestane normen bleef, meldt de FIH tot besluit.


4 Reacties

 1. J.H.L.Janssen

  Ja, Dwyer, je kan wel vragen om donaties, maar als jullie regering het verdomt om iets aan het klimaat te doen, dan is het land er zelf debet aan. Denk aan onderdrukte bevolkingen in Afrika, het leed van vrouwen en kinderen overal ter wereld, de overwelmende teloorgang door terrorisme ! Denk daar eens aan ipv op een populistische manier geld te willen verzamelen voor onheil waar je mede zelf debet aan bent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. jonathan

   Zelf debet!!!!!! . Lekker op de man spelen mijnheer Janssen!!!!! Natuurlijk heeft de regering van Australië strond in hun ogen voor hun klimaatverandering, maar om dat Dwyer aan te rekenen terwijl hij zijn bekendheid in zet om donaties te vragen voor een een humanitaire ramp ??? Hij had ook op de bank kunnen blijven zitten. Hij steunt hiermee het Rode Kruis die proberen daar te dweilen met de kraan open. Gezien uw felheid en bewogenheid met de toestand van onze wereld stel ik voor om samen naar Den Haag te trekken, getooid met witte mondkapjes en spandoeken om dicht bij huis de koe, kangoeroe of politici eens bij de horens te pakken.

 2. J.H.L.Janssen

  Ja, mijn betoog klinkt wel fors. Toevallig sprak ik onlangs met aussues, en die blijken niet zo milieu bewust. Maar eh,.. leuk idee ; dan gaan we maar samen naar Den Haag !!!

  1. jonathan

   Sportief!! Top. We gaan wel op de fiets hoor😃


Wat vind jij? Praat mee...