EK-Veteranen 2019: Rotterdam gastheer van het toernooi

In de zomer van 2019 vindt het Europees kampioenschap voor veteranen plaats op het complex van Rotterdam. ‘We zijn blij met de komst van het toernooi, want wij willen onze accommodatie 365 dagen per jaar gebruiken. In de zomer is dit het perfecte evenement’, vertelt Alexander Bakker, woordvoerder van Rotterdam.

Van 22 tot en met 31 juli strijden naar verwachting meer dan veertig nationale mannen en vrouwenteams voor de Europese titels. Ze zijn onderverdeeld in de leeftijdsgroepen 35+, 40 + en 45+ waarbij de Nederlandse mannen in alle drie de categorieën titelverdediger zijn. Bij de vrouwen is Nederland in 40+ en 45+ regerend Europees kampioen. Andere leeftijdscategorieën komen in actie in Duitsland en België.

‘Er zijn weinig accommodaties waar zo’n grote toernooien, zoals bij het WK-veteranen waar 75 teams aan deelnamen, kunnen plaatsvinden. Bij Rotterdam kan dat wel. Maar nu is het evenement opgedeeld zodat het bij meerdere clubs georganiseerd kan worden’, zegt Bakker, die verwacht dat er ongeveer 900 deelnemers op het evenement afkomen. ‘Het is geen publieksevenement maar er zullen altijd wat familieleden meekomen. In het weekend komen er wel meer bezoekers naar Rotterdam. Het werk dat we hieraan hebben is te overzien, we moeten alleen zorgen voor een flinke barbezetting, het aankleden van de accommodatie en een goede voorbereiding. Het beleid van Rotterdam Topsport is om internationale toernooien naar de stad te halen. Het is goed voor de stad en wij verdienen er ook nog wat aan. Bovendien is het vooral heel gezellig.’

Vier jaar geleden was Rotterdam al gastheer voor het WK voor veteranen. Aan dat grootste officiële titeltoernooi ooit namen 75 nationale teams uit 23 landen deel, verdeeld over negen leeftijdscategorieën.

Veteranen 35+ winnen goud in 2017


2 Reacties

  1. slbal

    Jammer dat er geen aandacht was voor het WK masters in Barcelona afgelopen zomer(wat overigens nu het grootste toernooi ooit is, maar dat terzijde). Voor het WK masters indoor in februari mogen we op deze plek ook geen aandacht vragen. We zoeken nog speelsters in de categorie 40+(gaan met helaas maar 1 team) en sponsoren voor dit toernooi. U kunt kijken op FB-pagina: Masters Hockey Nederland Dames 40+ of Masters Hockey Nederland Dames 45+

  2. wil-dielis

    Categorie 50+ en 55+: Krefeld Duitsland, 8-17 augustus. Categorie 60+, 65+ en 70+: Brasschaat, België, 19-29 juni.


Wat vind jij? Praat mee...